1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Companii

Premieră în retail. Cora duce hipermarketul online în provincie

Retailerul belgian Cora extinde începând de astăzi, 1 septembrie, platforma  online şi în Constanţa, la trei ani de la lansarea serviciului în Bucureşti. Este primul operator de hipemarketuri din România care îşi deschide magazin virtual în provincie.

01 sep, 2016 | ECONOMICA.net

Retailerul belgian Cora, parte a grupului Louis Delhaize, extinde serviciul cora.ro în afara Bucureştiului, la Constanţa, fiind astfel primul retailer alimentar care deschide un hipermarket virtual în provincie. cora își întărește astfel poziția pe piața regională, la Constanța având deja două hipermarketuri, și își reconfirmă angajamentul pentru dezvoltarea sectorului online, pe care îl consideră o resursă importantă pentru evoluția companiei.

„Constanța este un punct strategic pe harta cora România, fiind de altfel singurul oraș, în afara Bucureștiului, unde avem două magazine. Extinderea cora.ro la Constanța a fost o decizie de business generată de evoluția magazinelor noastre din acest oraș și ne așteptăm ca noul serviciu să fie apreciat de clienții tradiționali și, de ce nu, să câștigăm clienți noi dintre aceia care aşteptau o astfel de alternativă pentru a economisi timp", a spus Codruța Borza, directorul magazinului cora Brătianu. Potrivit acesteia, compania estimează o creştere a numărului de vizitatori de pe site, peste cei 400.000 de anul trecut

Pe site-ul cora.ro vor fi disponibile aproximativ 30.000 de produse, iar cumpărătorii vor primi acasă ceea ce au comandat, produsele fiind puse la dispoziția clienților constănțeni de hipermarketul cora Brătianu.

Potrivit informaţiilor companiei, coșul de cumpărături online este triplu față de coșul din magazin, produsele cele mai cumpărate fiind articole din raioanele ultraproaspete (legume, fructe, carne), din raionul de băuturi (apă, băuturi răcoritoare), scutece etc.

"Din experiența cora.ro la București, crește continuu numărul clienților care accesează site-ul cora.ro direct, atrași de diversitatea produselor și de modalitatea simplă de a comanda. În plus, platforma cora.ro este un site personalizat la nivel de client, fiind capabilă să definească profilul acestuia pe baza istoricului de cumpărături din baza cardului de fidelitate. Apoi, clientul primește recomandări și oferte în timp real, în primul rând din zona produselor preferate", menţionează compania în comunicat.

cora România este prezentă pe piața românească din 2003, iar grupul operează în prezent 11 hipermarketuri în București și în marile orașe. În 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România. Astăzi, rețeaua punctelor coradrive a fost extinsă la nivelul tuturor celor patru magazine din Capitală.

Principalul competitor al cora în mediul virtual este Carrefour, primul retailer care a intrat în spaţiul virtual. Carrefour livrează însă doar în Bucureşti şi zona limitrofă. De asemenea, pe segmentul supermarket, este prezent şi Mega Image printr-un parteneriat cu eMag. Retailerul nu livrează însă alimente în Constanţa.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO