Premieră în România: un robot umanoid a dat startul noului an şcolar – FOTO

Copiii de la Şcoala 195 din Capitală au fost întâmpinaţi în prima zi de şcoală de robotul umanoid Pepper, proiectat să înțeleagă reacția și starea emoțională a utilizatorului său prin intermediul tehnologiei de ultimă generaţie.
Economica.net - lun, 10 sept. 2018, 09:17
Premieră în România: un robot umanoid a dat startul noului an şcolar - FOTO

Pepper a fost construit prin colaborarea dintre compania japoneză SoftBank şi Aldebaran Robotics și gândit ca un companion capabil să stea de vorbă pe baza unor algoritmi speciali dezvoltați de un grup de psihologi – „emotion recognition software” – și a înțelege, astfel, atunci când interlocutorul său este trist sau fericit.

Robotul este dotat cu tehnologie de recunoaștere facială, aparate de înregistrare audio și senzori, își adaptează în timp  comportamentul fără a fi programat, înțelege și vorbește 17 limbi, are 1,2 m înălțime și 28 de kg, iar autonomia bateriei este de 12 ore.

UiPath, compania românească specializată în dezvoltarea roboților software și care a devenit primul ,,unicorn” al industriei IT din România se bucură de prezența primului robot emoțional zi de zi, în calitate de utilizator.

„UiPath instruiește angajați, studenți, cetățeni din categoriile sociale vulnerabile, iar acum inclusiv copiii. Automatizarea va reinventa felul în care ne desfășurăm munca, iar misiunea noastră este s-o facem accesibilă oricui”, a declarat, într-un comunicat, Daniel Dines, CEO și co-fondator al UiPath.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scopul demersului a fost, de asemenea, introducerea elevilor în conceptul STEM care se bazează pe ideea de educare în patru domenii de viitor: știință, tehnologii, inginerie și matermatică și al cărui principal obiectiv este creșterea unor generații de tineri capabili sa ia decizii în cunoștință de cauză, ce vor avea impact asupra lumii și modului în care aceștia vor trăi.

Ideea de a aduce un robot la deschiderea anului şcolar a venit la inițiativa Claudiei Chiru, profesor în învățământul primar, care și-a dorit o festivitate dedicată în totalitate copiilor.

„În 2018, deschiderea anului școlar este dedicată în totalitate autorităților, deci tot adulților. Copiii stau ore în șir cu flori în mână pentru a intra în clasă, nu aud și nu înțeleg nimic. Nu zic că-i greșit și nu judec pe nimeni, însă am putut face ceva pentru a le dedica un moment școlarilor, elevilor mei de clasa a III-a, copiilor României. Această inițiativă sper să scoată din linie și alți colegi care să organizeze deschideri de an școlar special gândite pentru a încuraja bucuria de a veni la școală și bucuria cunoașterii. Să ieșim din linie, zic!”, a declarat Claudia Chiru.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...