Premieră în România: un robot umanoid a dat startul noului an şcolar – FOTO

Copiii de la Şcoala 195 din Capitală au fost întâmpinaţi în prima zi de şcoală de robotul umanoid Pepper, proiectat să înțeleagă reacția și starea emoțională a utilizatorului său prin intermediul tehnologiei de ultimă generaţie.
Economica.net - lun, 10 sept. 2018, 09:17
Premieră în România: un robot umanoid a dat startul noului an şcolar - FOTO

Pepper a fost construit prin colaborarea dintre compania japoneză SoftBank şi Aldebaran Robotics și gândit ca un companion capabil să stea de vorbă pe baza unor algoritmi speciali dezvoltați de un grup de psihologi – „emotion recognition software” – și a înțelege, astfel, atunci când interlocutorul său este trist sau fericit.

Robotul este dotat cu tehnologie de recunoaștere facială, aparate de înregistrare audio și senzori, își adaptează în timp  comportamentul fără a fi programat, înțelege și vorbește 17 limbi, are 1,2 m înălțime și 28 de kg, iar autonomia bateriei este de 12 ore.

UiPath, compania românească specializată în dezvoltarea roboților software și care a devenit primul ,,unicorn” al industriei IT din România se bucură de prezența primului robot emoțional zi de zi, în calitate de utilizator.

„UiPath instruiește angajați, studenți, cetățeni din categoriile sociale vulnerabile, iar acum inclusiv copiii. Automatizarea va reinventa felul în care ne desfășurăm munca, iar misiunea noastră este s-o facem accesibilă oricui”, a declarat, într-un comunicat, Daniel Dines, CEO și co-fondator al UiPath.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scopul demersului a fost, de asemenea, introducerea elevilor în conceptul STEM care se bazează pe ideea de educare în patru domenii de viitor: știință, tehnologii, inginerie și matermatică și al cărui principal obiectiv este creșterea unor generații de tineri capabili sa ia decizii în cunoștință de cauză, ce vor avea impact asupra lumii și modului în care aceștia vor trăi.

Ideea de a aduce un robot la deschiderea anului şcolar a venit la inițiativa Claudiei Chiru, profesor în învățământul primar, care și-a dorit o festivitate dedicată în totalitate copiilor.

„În 2018, deschiderea anului școlar este dedicată în totalitate autorităților, deci tot adulților. Copiii stau ore în șir cu flori în mână pentru a intra în clasă, nu aud și nu înțeleg nimic. Nu zic că-i greșit și nu judec pe nimeni, însă am putut face ceva pentru a le dedica un moment școlarilor, elevilor mei de clasa a III-a, copiilor României. Această inițiativă sper să scoată din linie și alți colegi care să organizeze deschideri de an școlar special gândite pentru a încuraja bucuria de a veni la școală și bucuria cunoașterii. Să ieșim din linie, zic!”, a declarat Claudia Chiru.

Te-ar mai putea interesa și
Circa 130.000 dintre locuitorii Kievului încă n-au energie electrică. Furnizarea a fost restabilită în Herson
Circa 130.000 dintre locuitorii Kievului încă n-au energie electrică. Furnizarea a fost restabilită în Herson
Aproximativ 130.000 de persoane din Kiev, metropolă cu trei milioane de locuitori, erau încă lipsiţi de electricitate sâmbătă, conform autorităţilor locale, citate de DPA, transmite Agerpres....
MIPE: Persoanele vulnerabile vor primi anul viitor 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie
MIPE: Persoanele vulnerabile vor primi anul viitor 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie
Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale pe întregul an 2023, ...
Statele UE au aprobat, la cererea Parisului, un plan de urgență privind migrația, după ce Franța a acceptat acum două săptămâni primirea migranților de pe nava Ocean Viking
Statele UE au aprobat, la cererea Parisului, un plan de urgență privind migrația, după ce Franța a acceptat acum două ...
La două săptămâni după criza franco-italiană în jurul navei umanitare Ocean Viking, miniştrii europeni de interne ...
China a raportat vineri, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de îmbolnăviri de COVID-19
China a raportat vineri, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de îmbolnăviri de COVID-19
China a raportat 35.183 de cazuri noi de COVID-19 pentru data de 25 noiembrie, din care 3.474 au fost simptomatice şi 31.709 ...