1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Premieră: Şeful guvernului japonez urmează să se adreseze Congresului SUA

Premierul japonez Shinzo Abe urmează să devină în aprilie primul şef al guvernului de la Tokyo care se va adresa Congresului american reunit în sesiune comună, au indicat surse diplomatice şi parlamentare nipone, citate de AFP.

20 mar, 2015 | Agerpres

Invitaţia a fost trimisă deja şi un anunţ oficial în acest sens urmează să fie făcut în curând, a precizat o sursă din forul legislativ al SUA, scrie Agerpres.

Agenţia menţionată notează că puţini oficiali japonezi au ţinut discursuri în Congresul american, dar niciunul nu s-a exprimat în cadrul unei sesiuni comune a Camerei Reprezentanţilor şi Senatului SUA.

Unele voci americane au contestat invitaţia adresată premierului japonez, în contextul poziţiei considerate 'revizioniste' a lui Shinzo Abe pe subiectul 'damelor de companie' care au însoţit trupele nipone în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit mai multor istorici, aproape 200.000 de femei, în special din Coreea, dar şi din China, Indonezia, Taiwan şi Filipine, au fost forţate să se prostitueze pentru soldaţii japonezi din armata imperială.

Vizita premierului Abe, prevăzută pentru sfârşitul lunii aprilie, va fi axată în special pe probleme ţinând de economie şi de cooperarea militară.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO