1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Premierul britanic David Cameron anunţă măsuri sporite împotriva ameninţării jihadiste

Premierul britanic David Cameron a anunţat luni în parlament măsuri sporite împotriva ameninţării jihadiste în Marea Britanie, autorizând poliţia să confişte paşapoarte şi restricţionând deplasarea suspecţilor cu sprijinul companiilor aeriene, informează AFP şi Reuters.

01 sep, 2014 | Agerpres

În cadrul acestor măsuri, poliţia va beneficia de autoritatea de a confisca provizoriu paşapoartele călătorilor suspecţi la frontiere, a anunţat David Cameron, subliniind că aproximativ 500 de britanici sunt bănuiţi că s-ar fi alăturat combatanţilor islamişti din Irak şi Siria.

'Vom prezenta o legislaţie ţintită şi precisă pentru a umple un vid (în legislaţie), oferind poliţiei puterea de a confisca provizoriu un paşaport, timp în care aceasta va putea investiga persoana în cauză', a declarat Cameron în parlament, anunţând măsurile menite să combată ameninţarea britanicilor radicalizaţi care luptă alături de militanţii Statului Islamic (SI).

David Cameron a anunţat de asemenea măsuri care vizează să împiedice revenirea jihadiştilor pe teritoriul britanic, adăugând că şi companiile aeriene vor trebui să participe la viitorul dispozitiv.

'Companiile aeriene vor trebui să respecte dispoziţiile noastre referitoare la persoanele care au interdicţie de a călători cu avionul, să ne ofere informaţii despre listele de pasageri şi să respecte dispozitivele noastre de controale de securitate', a mai spus el.

Londra a ridicat vineri nivelul de alertă de securitate de la 'substanţial' la 'grav', ceea ce înseamnă că un atac terorist este 'foarte probabil'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO