Premierul Rusiei dă vina pe SUA pentru consolidarea Statului Islamic

Politica dusă de Statele Unite ale Americii a condus în mare măsură la consolidarea grupării jihadiste Statul Islamic în Siria şi Irak, a declarat duminică primul ministru rus, Dmitri Medvedev, citat de agenţia de presă Interfax.
Economica.net - lun, 23 nov. 2015, 06:33
Premierul Rusiei dă vina pe SUA pentru consolidarea Statului Islamic

‘Consolidarea Statului Islamic a fost posibilă inclusiv ca urmare a politicii iresponsabile a Statelor Unite. În loc să-şi concentreze eforturile comune în lupta împotriva terorismului, America şi aliaţii săi s-au apucat să lupte cu preşedintele sirian legitim Bashar al-Assad’, a declarat presei ruse Medvedev, după o întâlnire a liderilor ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Sud-Estul Asiei) la Kuala Lumpur (Malaezia).

El a comentat astfel declaraţiile făcute anterior de preşedintele american, Barack Obama, în cadrul aceluiaşi forum, cu privire la rolul Rusiei în conflictul din Siria.

Pentru toate ţările, inclusiv pentru SUA, o politică rezonabilă în ţările din Orientului Mijlociu, fie că este vorba de Siria, Egipt sau Iran, ar trebui să însemne, în opinia premierului rus, sprijinirea guvernului legitim, care poate să menţină integritatea statului, dar nu destabilizarea situaţiei.

‘Odată SUA au contribuit la consolidarea Al Qaida, ceea ce a dus la atentatele de la 11 septembrie (2001). Aceste învăţăminte confirmă ideea că lupta împotriva ameninţării teroriste presupune un efort comun, fără o împărţire a aliaţilor în această luptă între ‘ai noştri’ şi ‘ai voştri”, a afirmat Dmitri Medvedev.

Atacurile aeriene ruse nu fac decât să ajute Statul Islamic, declarase anterior preşedintele Barack Obama, în marja reuniunii de duminică a liderilor ASEAN în Malaezia.

Rusia trebuie să ia o decizie strategică şi să atace mai degrabă extremiştii decât forţele opoziţiei moderate, care încearcă să răstoarne regimul lui Bashar al-Assad în Siria, a spus liderul american, citat de Fox News.

‘Operaţiunile militare ruse nu au ajutat în eforturile de combatere a Statului Islamic, iar în unele cazuri chiar au consolidat gruparea’, a spus Obama, promiţând să distrugă organizaţia jihadistă.

Te-ar mai putea interesa și
Canada interzice giganţilor chinezi Huawei şi ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său
Canada interzice giganţilor chinezi Huawei şi ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său
Canada va interzice giganţilor chinezi ai telecomunicaţiilor Huawei şi ZTE să lanseze reţeaua 5G, după ani de tergiversare, a anunţat joi guvernul premierului Justin Trudeau, transmite AFP....
Poli AutoFest, expoziție de mașini și tehnologie la Politehnica din București
Poli AutoFest, expoziție de mașini și tehnologie la Politehnica din București
În perioada 20 - 22 mai 2022 Universitatea Politehnică București organizează Poli AutoFest, un eveniment dedicat celor ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 20.05.2022
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 20.05.2022
Cursul euro/leu a început ziua aproape de nivelul anunţat ieri de BNR.
Ministrul Energiei s-a întâlnit cu o delegație Shell și a invitat compania să revină în România. Shell a vândut tot acum 15 ani
Ministrul Energiei s-a întâlnit cu o delegație Shell și a invitat compania să revină în România. Shell a vândut ...
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii companiei Shell şi a precizat că încurajează ...