1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Preşedintele BCE, Mario Draghi, dezminte că ar fi interesat să candideze la preşedinţia Italiei

Preşedintele Băncii Central Europene, Mario Draghi, a respins miercuri speculaţiile din presă conform cărora ar fi interesat să candideze la preşedinţia Italiei, transmite AFP.

14 ian, 2015 | Agerpres

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, în vârstă de 89 de ani, a demisionat miercuri, aşa cum a anunţat încă din 31 decembrie, când a invocat 'limitări şi dificultăţi' din cauza vârstei înaintate.

Întrebat de săptămânalul german 'Die Zeit' de speculaţiile potrivit cărora ar putea candida la preşedinţia Italiei, Mario Draghi a răspuns: 'Nu vreau să încurajez astfel de speculaţii. Este, desigur, o mare onoare să fi văzut ca un posibil candidat. Dar nu este de competenţa mea. Cea ce este important este funcţia pe care o am în prezent. Sunt încântat cu ceea ce fac şi voi continua să fac asta'.

În mod frecvent presa a anunţat că Mario Draghi, fost guvernator al Băncii Centrale a Italiei, ar putea candida la preşedinţia ţării, dar şeful BCE a dezminţit speculaţiile.

Printre posibilele candidaturi la cea mai înaltă demnitate a statului figurează foştii şefi de guvern Romano Prodi şi Giuliano Amato, fostul primar al Romei, Walter Veltroni, miniştrii Pier Carlo Padoan (al Economiei) şi Roberta Pinotti (titulara de la Apărare).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO