1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 32 º

Investiţii

Preşedintele BVB: 2019 va fi cel mai bun an din ultimul deceniu pentru emisiunile de obligaţiuni listate

Anul 2019 va fi cel mai bun din ultimul deceniu în ceea ce priveşte numărul de emisiuni de obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a apreciat, miercuri, preşedintele BVB, Lucian Anghel, la ceremonia de deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare a obligaţiunilor emise de elefant.ro.

20 feb, 2019 | Agerpres

Această companie este primul retailer online din România care emite obligaţiuni pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) al Bursei de Valori Bucureşti.

"Faptul că elefant.ro e primul retailer online care emite obligaţiuni îl face, cred, un deschizător de drumuri pentru alte companii, care probabil vor folosi acest instrument facil oferit de piaţa de capital, emisiunea de obligaţiuni. Intermedierea financiară în România nu se rezumă doar la emiterea de acţiuni, ci vorbim şi de emisiunea de obligaţiuni. Eu aş îndrăzni să fac o estimare pentru 2019. Opinia mea este că 2019 va fi cel mai bun an din ultimul deceniu în ceea ce priveşte numărul de emisiuni de obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti. Cred că va fi un an mai intens decât am avut până acum. Deja discutăm de piaţa AeRO, am plantat seminţele de ceva timp pentru o piaţă specială, care facilitează accesul la finanţare. Valoarea totală a emisiunilor pe piaţa AeRO a fost de peste 50 de milioane de lei. Practic, e o formă prin care piaţa de capital susţine intermedierea financiară în România", a afirmat Lucian Anghel.

Reprezentantul brokerului Tradeville a dat publicităţii informaţii financiare ale obligaţiunilor emise de elefant.ro.

"Valoarea emisiunii e de aproximativ 7,65 milioane lei, sau mai precis 76.514 obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei fiecare. Deci, vor fi destul de accesibile pentru toţi. Scadenţa este de 3 ani de la data emisiunii, aceasta fiind 26 septembrie 2018, iar scadenţa finală este 27 septembrie 2021. Rata cuponului este fixă, 9%, plătibilă semestrial, iar rambursarea anticipată nu este posibilă, deci elefant.ro va menţine aceste obligaţiuni până la scadenţă", a afirmat Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville.

La rândul său, directorul general al elefant.ro, Sergiu Chircă, a amintit că până în prezent compania a livrat peste 17 milioane de cărţi în România.

"Anul trecut a fost primul an în care am livrat mai multe comenzi plasate de pe telefoanele mobile decât comenzi plasate de pe desktop", a adăugat directorul elefant.ro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO