Preşedintele CJ Constanţa, cercetat de DNA – UPDATED

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA, pe numele său existând mandat de aducere, iar surse judiciare afirmă că acesta a opus rezistenţă în faţa anchetatorilor.
Economica.net - mie, 15 ian. 2014, 11:54
Preşedintele CJ Constanţa, cercetat de DNA - UPDATED

Pe numele lui Nicușor Constantinescu a fost emis un mandat de aducere, astfel că acesta a fost ridicat, miercuri, în jurul orei 13.30, din faţa sediului Consiliului Judeţean, el încercând să li se opună anchetatorilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, Constantinescu este audiat la DNA, unde a ajuns între timp şi avocatul său, în condiţiile în care şeful CJ ar fi refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

Conform unor surse judiciare, Nicuşor Constantinescu ar fi vizat într-un dosar în care sunt cercetate mai multe persoane suspectate de plăţi nelegale din bugetul public.

Aceleaşi surse afirmă că până la acest moment Constantinescu nu ar avea o calitate procesuală în acest dosar, dar că era necesară audierea lui la DNA- Serviciului Teritorial Constanţa.

Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi.

Nicuşor Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în anul 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căştige Primăria.

Patru ani mai târziu, Constantinescu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, funcţie pe care avea să o păstreze şi în 2008, dar şi în 2012, când a fost reales.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi......
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...