1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Preşedintele Eurogrupului: O nouă cerere de ajutor financiar a Greciei către zona euro va fi trimisă probabil miercuri

O nouă cerere de ajutor financiar din partea Greciei va fi înaintată probabil miercuri, a anunţat marţi preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, la finalul unei noi reuniuni a miniştrilor de finanţe din zona euro, relatează AFP şi Xinhua, preluate de Agerpres.

07 iul, 2015 | Agerpres

Nu am primit astăzi o scrisoare care să oficializeze o nouă cerere de ajutor din partea Atenei', a spus Dijsselbloem în faţa presei la Bruxelles. 'Sperăm să o primim mâine dimineaţă pentru că avem o teleconferinţă şi putem începe procesul oficial de discutare a acesteia', a adăugat el.

Jeroen Dijsselbloem a adăugat că miniştrii de finanţe din zona euro nu au primit noile propuneri pe care le aşteptau de la Grecia.

'Am salutat venirea noului nostru coleg grec şi am ascultat evaluarea sa privind situaţia de după votul negativ de la referendum', a menţionat liderul Eurogrupului, adăugând că nu există noi propuneri din partea ministrului grec de finanţe Euclid Tsakalotos.

El a mai afirmat că Eurogrupul va solicita instituţiilor UE să analizeze situaţia financiară din Grecia, respectiv nevoile de finanţare. 'Apoi instituţiile vor reveni la noi şi vom vedea dacă putem începe oficial negocierile', a mai declarat Dijsselbloem.

Potrivit unor surse guvernamentale de la Atena, partea greacă doreşte un program de asistenţă în valoare de 29 miliarde de euro pe doi ani prin intermediul Mecanismului European de Stabilitate (MES).

Pe de altă parte, mai mulţi parteneri europeni preferă un acord intermediar de câteva luni în schimbul implementării prompte de reforme de către partea greacă, care să reprezinte un test pentru capacitatea de implementare a unui program de asistenţă financiar.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO