1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

News

Preţul petrolului Brent a scăzut la minimul ultimelor patru luni, după ce BCE a redus dobânda cheie

Preţului petrolului Brent a scăzut joi la cel mai redus nivel din ultimele patru luni, ca efect al deprecierii euro faţă de dolar, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a redus dobânda de politică monetară la un nou minim de 0,25%, luând prin surprindere analiştii, transmite Bloomberg.

07 noi, 2013 | Mediafax

"Reducerea suprinzătoare a dobânzii cheie de către BCE a dus la scăderea cotaţiei petrolului Brent, iar preţul petrolului West Texas Intermediate va urma această tendinţă", a declarat Addison Armstrong, director pentru cercetări de marketing la Tradition Energy, în Stamford, Conneticut.

Preţul petrolului Brent cu livrare în decembrie a scăzut la Londra cu 1,2%, la 103,96 dolari pe baril. Pe parcursul şedinţei a atins 103,87 dolari pe baril, cel mai redus nivel intermediar de după 2 iulie.

Cotaţia petrolului din Marea Nordului (North Sea) a coborât cu 1,3%, iar cea a ţiţeiului West Texas Intermediate, tranzacţionat la New York, cu 1%.

BCE a redus dobânda cheie cu un sfert de punct procentual, la 0,25%, din cauza ratei scăzute a inflaţiei care pune în pericol stabilitatea preţurilor în zona euro. Preşedintele BCE, Mario Draghi s-a angajat, într-o conferinţă de presă la Frankfurt, să menţină costul împrumuturilor la un nivel scăzut pentru o lungă perioadă de timp.

Euro s-a depreciat faţă de dolar cu 1,6%, la 1,3296 dolari pe unitate, cel mai redus nivel după 16 septembrie, reducând atractivitatea materiilor prime denominate în monedă americană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO