Preţurile la zahăr în UE sunt în creştere pe măsură ce piaţa regională se restructurează

Preţurile spot la zahăr în Uniunea Europeană au început să îşi revină de la minimele istorice înregistrate anul trecut, în timp ce preţurile mondiale stagnează, ceea ce determină o accelerare a importurilor în una din puţinele regiuni ale lumii unde producţia scade, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 08 apr. 2019, 10:49
Preţurile la zahăr în UE sunt în creştere pe măsură ce piaţa regională se restructurează

Piaţa zahărului din UE trece printr-un proces de restructurare, cel mai mare producător european, grupul german, Suedzucker, intenţionând să închidă cinci fabrici în următorul sezon, pentru a contracara supraproducţia de zahăr care a crescut în sezonul 2017/2018, după ce UE a eliminat cotele de producţie şi export.

Potrivit datelor furnizate de S&P Global Platts, la finele lunii martie preţurile spot la zahăr în UE erau de 422 de euro pe tonă, în timp ce preţurile globale la bursa ICE sunt în prezent la aproximativ 330 de dolari pe tonă.

Creşterea preţurilor spot în UE nu este inclusă în datele oficiale publicate de Comisia Europeană, potrivit cărora la finele lunii ianuarie preţul mediu era de 312 euro pe tonă. „Preţurile Comisiei suferă unele întârzieri. La conferinţele de specialitate oamenii vorbesc de preţurile scăzute din Europa însă în realitate preţurile şi-au revenit şi vor continua să facă acest lucru”, a declarat John Stansfield, analist la Group Sopex.

Creşterea preţurilor vine după o recoltă slabă în UE, care a lăsat producţia pentru sezonul 2018/19 la aproximativ 18 milioane tone, cu circa trei milioane tone mai puţin decât în sezonul 2017/18. În paralel, datele Comisiei Europene arată că stocurile de zahăr din UE au scăzut la 12,7 milioane tone la finele lunii ianuarie de la 15,2 milioane tone în perioada similară a anului trecut.

„Piaţa UE revine gradual la o situaţie de echilibru, ceea ce este încurajator. Nimeni nu face profit la preţurile actuale”, susţine consultantul Julian Price, fost trader la ED&F Man.

Pe de altă parte, analistul Agritel, Francois Thaury, atrage atenţia asupra faptului că importurile de zahăr în UE sunt în creştere. Datele Comisiei Europene arată că în luna ianuarie a acestui an importurile de zahăr în UE au ajuns la 163.000 de tone, aproape dublu faţă de nivelul din luna ianuarie 2018.

Pentru piaţa non-UE, diminuarea producţiei într-o regiune importantă pentru consumul de zahăr cum este Europa reprezintă o gură de oxigen pentru exportatorii care caută noi pieţe.

Analiştii se aşteaptă ca piaţa mondială a zahărului să înregistreze un deficit de 1,9 milioane tone în sezonul 2019/20, însă având în vedere că deficitul vine după mai mulţi ani de surplus, stocurile sunt suficiente, ceea ce înseamnă că preţurile vor rămâne la un nivel scăzut.

Te-ar mai putea interesa și
Valeriu Gheorghiţă: Cazurile confirmate cu tulpină Delta au crescut la nivel naţional de 5 ori în ultimele 8 săptămâni
Valeriu Gheorghiţă: Cazurile confirmate cu tulpină Delta au crescut la nivel naţional de 5 ori în ultimele 8 săptămâni
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că situaţia cazurilor confirmate cu tulpină......
Producătorul de smartphone-uri vivo îşi extinde rețeaua de parteneri de distribuție în România
Producătorul de smartphone-uri vivo îşi extinde rețeaua de parteneri de distribuție în România
vivo, al 5-lea mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, își extinde rețeaua de parteneri de distribuție în ...
BRD a lansat versiunea aplicației You destinată terminalelor Huawei
BRD a lansat versiunea aplicației You destinată terminalelor Huawei
Aplicația de mobile banking BRD YOU areacum și o versiune destinată utilizatorilor de telefoane Huawei, care poate fi ...
Calea ferată Brașov – Sighișoara: Tuneluri de 12 km vor fi săpate pe secțiunea Apața – Cața cu tehnologie folosită în Qatar
Calea ferată Brașov – Sighișoara: Tuneluri de 12 km vor fi săpate pe secțiunea Apața – Cața cu tehnologie ...
Lungimea tunelurilor realizate pe secțiunea Apața – Cața, Magistrala IV feroviară, va fi de 12 kilometri, aproape jumătate ...