1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Prima autostradă care va fi gata în 2019: se aşterne asfalt pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva VIDEO

Constructorul spaniol Comsa se apropie de finalizarea lucrărilor pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, potrivit unor imagini video postate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Acesta va fi primul lot de autostradă care va fi finalizat anul acesta şi va fi deschis traficului în august, după ce va fi gata şi lotul 4, potrivit reprezentanţilor CNAIR.

09 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Nod Holdea, Autostrada Lugoj - Deva lot 3 (sursa foto: Marius Popovici)

Spaniolii de Comsa au ajuns la un grad de execuţie de 94,30% pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, potrivit raportărilor către CNAIR din aprilie.

Săptămâna aceasta ei au început să aşterne covor asfaltic pe încă o porţiune de autostradă, după cum reiese din video-ul postat pe pagina de Facebook a CNAIR.

Lucrările pe acest lot ar putea fi finalizate în vară, urmând ca acesta să fie deschis traficului la pachet cu lotul 4, construit de firmele lui Dorinel Umbrărescu, potrivit estimărilor oficialilor de la Drumuri.

Lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva era programat pentru deschidere încă din 2017. Prăbuşirea unui rambleu pe acest lot în vara lui 2017 şi neînţelegerile ulterioare cu autorităţile române au dus însă la amânarea finalizării lucrărilor.

Contractul pentru construirea celor 21 de kilometri ai lotului 3 Lugoj – Deva a fost atribuit asocierii S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes SA pentru 579,93 milioane de lei.

Data de începere a lucrărilor a fost 27 noiembrie 2013 iar cea pentru finalizarea lor era, conform contractului, 27 mai 2016. Noul termen pentru terminarea lucrărilor, precizat pe site-ul CNAIR, este al doilea trimestru din 2019.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO