Prima parcare securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă pe Centura Ploiești

Prima parcare sigură și securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă miercuri de către Caspy Europarking pe Centura Ploiești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Potrivit lui, parcarea corespunde standardelor europene, oferind astfel șoferilor profesioniști condiții optime de odihnă, dar și de siguranță pentru mărfuri și mijloacele de transport.
Ion Dobreanu - joi, 28 sept. 2023, 21:39
Prima parcare securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă pe Centura Ploiești

Parcarea este localizată în județul Prahova, pe Centura Ploieștiului – DN1 (comuna Strejnicu), cu acces direct din centură. De altfel, în proximitatea acesteia, este în dezvoltare și unul dintre pasajele rutiere denivelate ce vor fi construite prin PNRR, localizat la intersecția DN 1 (km 61+900) cu DJ 129 (comuna Strejnicu), potrivit lui Scrioșteanu.

Pentru acest tip de parcări, există patru niveluri de securitate (Bronze, Silver, Gold și Platinum), standardul fiind definit de securitatea 1) perimetrului, 2) zonei de parcare, 3) punctelor de intrare/ieșire și 4) procedurilor de personal, conform regulamentului Uniunii Europene.

Parcarea de pe Centura Ploiești, construită la standarde europene, este încadrată la nivelul Gold, a mai spus Scrioșteanu.

Printre facilitățile oferite șoferilor se numără:
– 70 locuri parcare securizate
– opțiuni de cumpărare și consum de alimente și băuturi disponibile 24/7
– zone de servit masa
– spațiu generos pentru recreere
– grupuri sanitare + dușuri
– spălătorie haine
– conexiune la internet
– surse de alimentare pentru uz personal

Obiectivul acestor parcări sigure și securizate pentru camioane constă în îmbunătățirea condițiilor de securitate a mărfurilor, a mijloacelor de transport și de odihnă a șoferilor, reprezentând astfel un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii și a siguranței pentru transporturile rutiere din regiune.

Acest proiect a fost co-finanțat din fonduri europene prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF), prin intermediul Ministerului Transporturilor, a precizat secretarul de stat.

El a spus la final că va încuraja cât mai mulți investitori să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea acestui tip de investiție, care va genera inclusiv siguranță pe șoselele țării.

Și statul român, prin CNAIR, construiește o parcare de lungă durată pe Centura București.

În această vară au început lucrările la lotul 1 de lărgire a Centurii Capitalei pe partea de sud, între A1 și DN5, ce cuprinde prima parcare de lungă durată de pe șoseaua ocolitoare. Contractul pentru execuția lucrărilor pe lotul 1 a fost semnat în 22 decembrie 2021 cu Asocierea IBB-HIB ROMANIA – IBB-HAUS-UND INDUSTRIEBAU GMBH –AUTOTEHNOROM – VENTOR GRUP CONSULTING SRL,  pentru suma de 28,4 milioane de lei, fără TVA. Contractul prevede o durata de 19 luni, din care care 9 luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...