1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Primăria Bucureşti a publicat anunţul pentru achiziţia a 130 de autobuze hibrid. Contractul este de 41 milioane de euro

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a publicat miercuri, 13 martie, anunţul de licitaţie pentru achiziţia a 130 de autobuze hibrid, valoarea contractului fiind estimată la 195,49 milioane de lei (41 de milioane de euro), fără TVA.

13 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

Contractul scos la licitaţie de PMB vizează achiziţionarea a 130 autobuze noi, din gama 12 m (12000±350mm), cu tracţiune hibridă, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători.

Durata contractului va fi de 19 luni, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 mai 2019.

Operatorii economici ce depun ofertă trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri anuale pe ultimii trei ani (2016, 2017, 2018) de minim de 66,19 milioane de lei.

De asemenea, ofertantul va prezenta lista principalelor livrări de produse efectuate în ultimii trei ani din care să rezulte că a livrat/furnizat produse similare în valoare cumulată de minim 39 milioane de lei.

Firma căştigătoare va trebui să asigure activităţile de service, de remediere a defecțiunilor, să furnizeze ansamble, subansamble, piese şi materiale în perioada de garanție, conform specificațiilor caietului de sarcini. În plus, va trebui să asigure instruirea personalului STB.

Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor este de 40 de zile pentru prima sesiune și de 23 de zile pentru a doua sesiune. Primăria Bucureşti va răspunde solicitărilor de clarificari cu 28 de zile înainte de data limită de depunere a ofertelor în prima sesiune și cu 11 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor, pentru a doua sesiune.

Cele 130 de autobuze hibrid vor fi utilizate pe nouă trasee din Capitală, potrivit studiului de oportunitate pentru această achiziţie.

În acel studiu, reprezentanţii municipalităţii spun că autobuzele hibrid nu sunt încă folosite în transportul zilnic de călători din România, dar că mai multe oraşe din ţară vor să cumpere astfel de mijloace de transport mai puţin poluante.

Ei amintesc şi de testarea autobuzelor hibrid de la Mercedes Benz şi Solaris (galerie foto) pe străzile din Bucureşti, Satu Mare, Piteşti, Galaţi, Iaşi, Oradea, Brăila.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO