Primăria Capitalei a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru extinderea a 15 km de linie de tramvai UPDATE

Primăria Municipiului București (PMB) a publicat joi un anunț de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar extinderii și amenajării a circa 15 kilometri de linie de tramvai. Pe lângă acest proiect, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat săptămâna trecută modernizarea a 24 km de cale dublă.
Anemona Andone - joi, 07 iul. 2022, 15:31
Primăria Capitalei a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru extinderea a 15 km de linie de tramvai UPDATE

Licitația lansată joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) vizează servicii de elaborare documentație tehnico-economică faza Studiu de Fezabilitate și este împărțită în patru loturi.

Valoarea estimată a serviciilor este de circa 10 milioane de lei, fără TVA.

Prin elaborarea documentațiilor tehnico-economice se vor proiecta linii tramvai cale dublă, repartizate astfel:

  • Lot 1: Extinderea infrastructurii de tramvai în zona Unirii lungime traseu – 0,900 km;
  • Lot 2: Extindere Inel Median sud-est rețea linie de tramvai lungime traseu – 10,800 km;
  • Lot 3: Lucrări de amenajare linie de tramvai și stații aferente între capătul tramvaiului 5 din strada Grațioasă și Complexul Comercial Băneasa, Sector 1 al Municipiului București lungime traseu – 1,40 km;
  • Lot 4 : Extindere linie tramvai buclă Mezeș – Complexul comercial „Colosseum”, Sector 1 al Municipiului București” lungime traseu – 1,60 km.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 august 2022, potrivit calendarului actual din SEAP.

Săptămâna trecută, primarul general Nicușor Dan a anunțat finalizarea caietului de sarcini, „pentru reabilitarea infrastructurii de tramvai pe care circulă liniile 40, 55 și 5″.

„În cel mai scurt timp vom lansa în SEAP licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Toate cele trei linii au un flux mare de călători și leagă zone importante ale orașului, iar valoarea lucrărilor se ridică la 978 de milioane de lei fără TVA”, mai spunea atunci primarul Capitalei.

Acesta preciza că ar urma să fie modernizați peste 24 km de cale dublă de rulare a tramvaiului pe artere importante precum Bd. Theodor Pallady, Bd. 1 Decembrie, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu. Bd. Pache Protopopescu, str. Traian, Bd. Barbu Văcărescu, Soșeaua Ștefan cel Mare.

„După finalizarea lucrărilor, pe noua infrastructură vor putea circula tramvaie noi, moderne, astfel încât numărul călătorilor va crește semnificativ”, a mai transmis atunci edilul – șef.

UPDATE 17:50

Primarul general a anunțat la rândul său joi seara că au fost începute demersurile pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală.

„Azi s-a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice documentația pentru achiziția studiilor de fezabilitate aferente construirii de noi linii de tramvai, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului. Este vorba despre aproximativ 15 kilometri de linie de tramvai, împărțiți în patru loturi”, a transmis Dan.

  • Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii (da, vom avea tramvai prin Piața Unirii, care va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri).
  • Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațeganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.
  • Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa, iar
  • Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.

„Valoarea totală estimată pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru cele 4 loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, cu termen de execuție de 9 luni, pentru fiecare lot. Așteptăm depunerea ofertelor până pe data de 23 august”, a subliniat primarul general.

Te-ar mai putea interesa și
NFT-urile, între investiţiile „la modă” şi pericolul din mediul online – analiză Eset
NFT-urile, între investiţiile „la modă” şi pericolul din mediul online – analiză Eset
Tendinţele în materie de tehnologie au migrat, încetul cu încetul, şi către zona de obţinere de beneficii financiare legale, iar unul dintre cele mai "la modă" şi noi tipuri de investiţii......
Datoria guvernamentală a crescut până la 50% din PIB, în luna mai
Datoria guvernamentală a crescut până la 50% din PIB, în luna mai
Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a crescut, în mai 2022, la 614,338 miliarde de lei, de la 602,871 ...
Prioritatea Rusiei în războiul din Ucraina este să reorienteze unităţi pentru a consolida frontul din sud – Londra
Prioritatea Rusiei în războiul din Ucraina este să reorienteze unităţi pentru a consolida frontul din sud – Londra
Prioritatea Rusiei a fost probabil săptămâna trecută să reorienteze unităţi pentru a-şi consolida campania în sudul ...
Cum răspunde Europa la inflaţia galopantă şi la criza alimentară mondială
Cum răspunde Europa la inflaţia galopantă şi la criza alimentară mondială
În mijlocul unei crize alimentare mondiale, în care preţurile au atins valori record, Uniunea Europeană încearcă să ...