Primăria Cluj – Napoca introduce autobuze şcolare. La Bucureşti se reînfiinţează linia pentru elevi 327

Primăria Cluj - Napoca a demarat săptămâna aceasta proiectul-pilot "Autobuze/ microbuze cu circuit închis pentru elevii din clasele primare". Şi la Bucureşti, RATB a reînfiinţat linia specială pentru transportul elevilor 327. Specialiştii apreciază că autobuzele şcolare reprezintă o soluţie bună pentru descongestionarea traficului.
Anemona Andone - mar, 11 sept. 2018, 14:26
Primăria Cluj - Napoca introduce autobuze şcolare. La Bucureşti se reînfiinţează linia pentru elevi 327

Primăria Cluj-Napoca, în urma inițiativei depusă online și votată de clujeni în cadrul proiectului Bugetare participativă 2017, a realizat proiectul pilot cu autobuzele şcolare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Astfel, elevii beneficiază de autobuze școlare în care nu circulă altcineva în afara copiilor și a însoțitorilor, dacă este cazul.

De asemenea, în fiecare autobuz școlar este prezent un polițist local, pentru a asigura transportul elevilor la școală și către casă în cele mai sigure condiții.

Noile autobuze școlare pornesc din patru cartiere ale Clujului: Zorilor, Mărăști, Gheorgheni și Mănăștur. Autobuzele ii duc pe elevi până la școală, punctele de oprire fiind – în această primă etapă – liceele „Avram Iancu” și „Nicolae Bălcescu”. Autobuzele urmează 5 trasee care se suprapun traseelor obișnuite ale autobuzelor CTP Cluj-Napoca.

De asemenea, Regia Autonomă de Transport București (RATB) a reînființat de luni, 10 septembrie, linia 327, care va funcționa în perioada anului şcolar, în zilele de lucru, între orele 07:00 – 21:30, între „Şcoala Gimnazială nr. 141” şi „Şcoala Gimnazială nr. 127”.

Această linie va asigura transportul câtorva sute de elevi, pe traseul: „Şcoala Gimnazială nr. 141”, Str. Munţii Carpaţi, „Şcoala Gimnazială nr. 127”, cu întoarcere pe Str. Munţii Carpaţi, Şos. Sălaj, Str. Amurgului, Str. Munţii Carpaţi

Linia specială destinată elevilor va funcţiona doar pe perioada cursurilor şcolare.

Autobuzele şcolare, soluţie pentru descongestionarea traficului

Introducerea autobuzelor şcolare este văzută de specialişti ca o soluţie bună şi ieftină pentru descongestionarea traficului din Capitală, având în vedere că problemele grele de circulaţie apar când începe şcoala.

Ion Pârloagă, inginer la firma TIAB, implicată în extinderea Magistralei 4 de metrou, declara anterior pentru ECONOMICA.NET că pe lângă introducerea autobuzelor speciale, Primăria Capitalei ar trebui să acorde gratuitate la transport pentru elevi şi studenţi.

„Când începe şcoala, este deosebit de greu, se simte. Dacă elevii şi studenţii sunt duşi în condiţii atractive de confort, în mijloace de transport, gratuit, atunci nu vom mai avea părinţii cu 40 de maşini ci o singură maşină cu 40 de elevi”, explică inginerul Ion Pârloagă.

Te-ar mai putea interesa și
Egiptul economisește energie pentru a-și crește exporturile de gaze naturale către Europa
Egiptul economisește energie pentru a-și crește exporturile de gaze naturale către Europa
Egiptul va restrânge iluminatul stradal, de asemenea pe cel al stadioanelor şi în instituţiile publice, precum şi folosirea aerului condiţionat în centrele comerciale, printre alte măsuri......
Apa caldă va fi oprită în tot municipiul Constanța în perioada 16 – 31 august
Apa caldă va fi oprită în tot municipiul Constanța în perioada 16 – 31 august
Furnizarea apei calde va fi întreruptă în perioada 16 - 31 august în municipiul Constanţa pentru lucrări la reţeaua ...
26 de state au promis la Copenhaga că vor acorda ajutoare militare Ucrainei în valoare de peste 1,5 miliarde de euro
26 de state au promis la Copenhaga că vor acorda ajutoare militare Ucrainei în valoare de peste 1,5 miliarde de euro
Reprezentanţii unui număr de 26 de ţări, reuniţi joi la Copenhaga, au promis un sprijin de peste 1,5 miliarde de euro ...
Trump a invocat de 440 de ori dreptul de a nu răspunde la întrebări la audiera sa de către procuroare generală din New York
Trump a invocat de 440 de ori dreptul de a nu răspunde la întrebări la audiera sa de către procuroare generală din New ...
Donald Trump a invocat miercuri, la audierea sa sub jurământ în faţa procuroarei generale din New York, Letitia James, ...