Prime Kapital lansează FlexAssist Solidarity, pentru a sprijini clienţii care vor să cumpere o locuinţă în proiectele rezidenţiale ale companiei

Prime Kapital, dezvoltatorul Silk District din Iaşi, Marmura Residence şi Avalon Estate din Bucureşti, va lansa pe 1 iulie, FlexAssist Solidarity, un program menit să îi sprijine pe clienţii care doresc să își achiziţioneze o locuinţă într-unul din ansamblurile dezvoltate de Prime Kapital.
Răzvan Zamfir - joi, 25 iun. 2020, 08:38
Prime Kapital lansează FlexAssist Solidarity, pentru a sprijini clienţii care vor să cumpere o locuinţă în proiectele rezidenţiale ale companiei

De altfel, Prime Kapital vorbea încă din 2018 despre o soluţie FlexAssist, mai avantajoasă decât creditele ipotecare clasice ale băncilor.

Asta după ce Banca Naţională a României (BNR) introdusese limitarea gradului de îndatorare. Astfel, de la 1 ianuarie 2019, pentru creditele în lei, nivelul maxim eea de 40% din venitul net, şi de 20% la cele în valută. Soluția propusă este diferită și de sistemul rate la dezvoltator, unde de regulă se cere un avans cuprins între 20% și 50% din valoarea apartamentului, iar apoi în decurs de câțiva ani se plătește restul în diferite tranșe sau pe măsură ce lucrările avansează. 

Citeşte şi: Prime Kapital aşteaptă autorizaţie de construire pentru Silk District

„Înţelegem obiectivele BNR de a păzi integritatea sistemului financiar românesc, nu îl criticăm deloc, dar o combinaţie dintre regulile impuse de Banca centrală şi băncile comerciale creează situaţii neîntenţionate, în special pentru clienţii care nu obţin venituri din salarii, care nu pot accesa o finanţare tradiţională fie pentru că nu au avansul necesar, destul de mare pentru tineri, fie veniturile nu vin din salariul tadiţional şi nu sunt luate în calcul. Cu acest lucru în minte, am conceput un produs financiar, numit FlexAssist, care permie persoanelor care nu au un avns mare sau celor cu alte venituri să aiă acces la achiziţia unei proprietăţi rezidenţiale pe o perioadă de 30 de ani. Atâta timp cât ai un avans de 5%, ai parte de aceleaşi beneficii de proprietar precum cei care accesează un credit clasic”, spunea la acea vreme Martin Slabbert, CEO Prime Kapital. 

Dobânda FlexAssistva fi similară cu cea practicată de băncile comerciale la creditele ipotecare pentru care cer avans de 25%, iar în evaluarea bonității cumpărătorului sunt luate în calcul veniturile provenite din toate sursele, inclusiv profitul unei afaceri, sumele rezultate din colaborări sau prestări servicii, onorarii profesionale, bonusuri sau dividende.

Citeşte şi: Pensiile ar putea creşte cu 15% la toamnă

De asemenea, în 2018, reprezentanţii dezvoltatorului spuneau că nu vor vinde mai mult de 20% dintre apartamentele construite într-un proiect prin această metodă. Deşi avansul de 5% este la fel ca cel pentru Prima Casă, Martin Slabbert afirma că nu a avut în minte programul guvernamental care se adreasează aceleiaşi probleme, dar cu alte limitări. 

Celor de la Prime Kapital le-a fost aprobat, toamna trecută, PUZ-ului pentru Avalon Estate, proiect rezidențial cu 746 de locuințe din zona Pipera. Avalon Estate  are o densitate redusă, cu un regim maxim de înălțime de patru etaje. Mai mult de o treime din suprafața totală este ocupată de spații verzi și de agrement. Conceptul include grădini pentru toate tipurile de unități. Astfel, vilele vor avea zone exterioare în față și spate, townhouse-urile au grădini frontale și terase private generoase, iar apartamentele dispun de terase și grădini. Prime Kapital va aplica pentru o singură autorizație de construire pentru întregul proiect și nu pentru fiecare fază în parte, obiectivul fiind accelerarea construcției pentru a satisface cererea ridicată. Primele unități ale proiectului vor fi livrate în cursul acestui an.

La începutul acestui an, Prime Kapital a început lucrările de construcție şi pentru Marmura Residence, proiect rezidențial cu 465 de apartamente, din cartierul Bucureștii Noi. Construcția proiectului se va finaliza în trimestrul trei din 2021. Marmura Residence e amplasat în apropierea stației de metrou Jiului și a noului pol de birouri din zona Expoziției. Proiectul oferă 465 de studiouri duble, apartamente cu 2, 3 sau 4 camere și duplex-uri și 509 locuri subterane de parcare. Marmura Residence are o suprafață de 1,5 hectare și cuprinde 5.000 mp de spații verzi și terase, 1.700 de mp de spații de retail și servicii, precum și o zonă exclusivă de recreere pentru rezidenți.

În fine, Prime Kapital a programat startul lucrărilor în toamna acestui an. Proiectul va costa circa 200 de milioane de euro şi va include 2.500 de locuinţe şi 100.000 mp de birouri, dar şi un hotel, spaţii de retail şi servicii.

În fine, compania a scos la vânzare, unități locative în cadrul a 3 noi clădiri ce fac parte din proiectele rezidențiale pe care le dezvoltă în București, respectiv Avalon Estate și Marmura Residence. Compania va pune în vânzare 100 de noi unități în cadrul ansamblului Avalon Estate, proiect pentru care Prime Kapital a obținut anul acesta autorizația de construire. În ceea ce privește proiectul Marmura Residence, Prime Kapital va lansa cea de-a treia clădire din complex, având în vedere că vânzările pentru primele două clădiri au depășit deja pragul de 75%.     

Te-ar mai putea interesa și
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050 – analiză
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050 – analiză
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050, generând 575 de miliarde de euro adiţional de-a lungul acestei perioade, prin creşterea economiilor şi redirecţionarea......
Polonezii au început să ardă gunoaie pentru a se încălzi
Polonezii au început să ardă gunoaie pentru a se încălzi
 Atunci când Paulina Mroczkowska a observat o grămadă din ce în ce mai mare de gunoaie în curtea vecinului de peste ...
SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, estimează afaceri de 30 mil. euro în anul fiscal 2022-2023, plus 58%. În prezent, compania numără 570 de angajaţi şi vrea să închidă anul cu 650 de specialişti
SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, estimează afaceri de 30 mil. euro în anul fiscal 2022-2023, plus ...
SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, estimează o cifră de afaceri de 30 ...
Big Data Week, festivalul internațional al datelor, la București între 10 și 13 octombrie
Big Data Week, festivalul internațional al datelor, la București între 10 și 13 octombrie
Big Data Week, principalul eveniment care reflectă fenomenul datelor la nivel internațional, va aduce în România, sub ...