1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

IT&C

Primul mare proiect al Nokia în România de la închiderea fabricii de la Jucu

Nokia mută toate operaţiunile din România sub acelaşi acoperiş, pe platforma unei fabrici dezafectate din Timişoara. 1.600 de angajaţi, dintre care aproximativ jumătate sunt implicaţi în proiecte de cercetare şi dezvoltare, şi 3.000 de metri pătraţi de echipament de laborator vor ajunge în noua locaţie până la sfârşitul anului viitor, a declarat marţi Raoul Ros, şeful Nokia România.

07 iun, 2016 | ECONOMICA.net

Este vorba în principal despre operaţiunile Alcatel-Lucent România, companie care a ajuns sub umbrela finlandezilor de la Nokia după ce au preluat grupul francez de echipamente telecom. Operaţiunile companiei sunt localizate în proporţie covârşitoare în Timişoara. Alcatel-Lucent România furnizează servicii complete de reţele fixe şi wireless, de la design şi arhitectură de reţea la instalare şi operare de reţele IP, optice, mobile, fixe, software defined networks, virtualizare şi cloud based. De asemenea, o mare parte din operaţiunile companiei se referă la cercetare dezvoltare, analytics şi aplicaţii.

"Investiţia este semnificativă. Folosim o locaţie din Timişoara, o veche fabrică. Acolo vor fi mutate echipamentele, acolo vor lucra angajaţii. Vom avea şi spaţii de birouri în clădiri adiţionale. Până la sfârşitul acestui an se vor muta aproximativ jumătate din echipe în noua locaţie. Până la finele anului viitor, vom finaliza transferul. E nevoie de multă organizare ca să muţi 3.000 de metri pătraţi de echipament de laborator", a spus Raoul Ros, directorul general al Nokia România. Ros a revenit anul trecut la conducerea companiei, după ce a mai fost CEO la Alcatel-Lucent România în perioada 2009-2012. Doar aproximativ 50 de angajaţi ai actualei Nokia România sunt "moşteniţi" de la Nokia, restul provenind de la operaţiunile Alcatel-Lucent. El a reiterat că operaţiunile din România nu vor fi afectate de restructurarea survenită la nivel de grup după fuziunea Nokia cu Alcatel-Lucent pentru extragerea sinergiilor.

Compania a angajat anul trecut peste 100 de oameni în România, iar în prezent are 1.600 de angajaţi şi 150 de studenţi în internship-uri. Alte 250 de locuri de muncă sunt asigurate prin subcontractori. Nokia România are parteneriate cu şapte instituţii de învăţământ din România, inclusiv universităţi din Timişoara şi Bucureşti.

"Pentru noua Nokia (compania rezultată în urma înglobării operaţiunilor Alcatel-Lucent - n.r.), România reprezintă o locaţie strategică, importantă, unde se întâmplă lucruri mari", a mai spus Ros.

Alcatel-Lucent România a avut în 2014 o cifră de afaceri de 361,58 milioane de lei, venituri de 470 milioane lei şi un profit net de 20,2 milioane lei, cu 1.265 de angajaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO