Primul showroom local BMW „Retail.Next” din România, inaugurat la Baia Mare

Centrul multimarcă din Baia Mare al Group West Motors integrează un showroom BMW organizat după noua paradigmă a mărcii „Retail.Next”.
Robert Stan - vin, 24 nov. 2023, 08:33
Primul showroom local BMW „Retail.Next” din România, inaugurat la Baia Mare

Group West Motors, centrul integrat BMW din Satu Mare, se extinde acum cu un proiect nou la Baia Mare, o zonă care nu era reprezentată până acum pentru clienţii mărcii.

Proiectul din Baia Mare completează investiția de aproximativ două milioane de euro în centrul multimarcă Group West Motors MM cu un spaţiu dedicat BMW. Noul centru asigură operaţiuni de vânzare şi service BMW şi creează 10 locuri de muncă, un showroom după cel mai moderne standarde ale mărcii, precum şi patru puncte de lucru pentru mecanică, inclusiv pentru automobile electrice.

Este primul shoowroom local organizat după noua paradigmă a mărcii „Retail.Next”. Acesta combină un design nou, deschis, de tip lounge, cu un set puternic de instrumente digitale, mai conectate. Clientul poate realiza configurația automobilului dorit pe un device propriu, precum un smartphone sau laptop, ca apoi aceasta să fie oricând transferată către sistemele multimedia din showroom. Astfel experienţa descoperirii mărcii se poate face într-un mediu mai familiar şi poate fi continuată fluent în showroom şi, înapoi, acasă.

Conform oficialilor BMW România, transformarea din showroom este susţinută de o nouă filozofie de design care face tranziţia de la o prezentare liniară a automobilelor, la un spaţiu care are clientul ca punct central. Un punct important este legătura dintre lumea digitală şi cea reală, care combină soluţii BYOD (Bring Your Own Device) cu displayuri de calitate şi pe viitor chiar posibilitatea de a folosi sisteme de realitate virtuală.

„Lucrăm local cu eroi locali. Avem în Group West Motors un partener valoros care a încheiat ultimii ani cu o creştere constantă de peste 30%. Acum echipa din nordul României face un pas important de extindere şi are ocazia de a fi prima care deschide drumul către o nouă filozofie de prezentare a mărcii. Mai digitală, mai flexibilă, mai aproape de client”, declară Josef Reiter, directorul general al BMW Group România.

În același timp, Áron Márton, directorul Group West Motors, consideră că îmbinarea afacerilor cu pasiunea este acum confirmată printr-o nouă investiţie „care aduce în premieră un nou standard de prezentare al mărcii în România. Nu este doar despre digital şi modern, aş vrea să vorbesc şi despre istorie. Cei care ne cunosc ştiu de pasiunea noastră pentru automobilele de epocă şi faptul că în atelierul nostru de service restaurăm automobile istorice de valoare, o dovadă a pasiunii şi calităţii noastre”.

Citește și:
– BMW România anunță lansarea unui program de leasing operaţional cu rata „de trei ori mai mică faţă de un leasing obişnuit”
– Grupul BMW declară nu este interesat să intre în războiul prețurilor de pe piața auto, în condițiile în care-i cresc comenzile
– Istoria BMW, de la Turbo la primul Seria 7, dezvăluită la Timișoara

Te-ar mai putea interesa și
Cartelul OPEC+ ar putea continua politica de reducere a producției de țiței
Cartelul OPEC+ ar putea continua politica de reducere a producției de țiței
OPEC și aliații săi nu au început încă discuțiile oficiale privind prelungirea reducerii voluntare a producției de 2,2 milioane de barili pe zi (bpd) după luna iunie, dar ar putea prelungi......
BRD, profit net de 326 mil.lei în primul trimestru din 2024, în scădere cu 4%. Creștere pe creditare
BRD, profit net de 326 mil.lei în primul trimestru din 2024, în scădere cu 4%. Creștere pe creditare
BRD, a patra bancă din România din punct de vedere al activelor, a raportat un profit net în primul trimestru din 2024 ...
BERD și APS preiau credite neperformante de 400 de milioane de euro de la fosta Piraeus Bank România
BERD și APS preiau credite neperformante de 400 de milioane de euro de la fosta Piraeus Bank România
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și APS, una dintre cele mai importante firme de gestionare ...
UE prelungește cadrul temporar ce permite țărilor să ofere mai ușor ajutoare agricultorilor
UE prelungește cadrul temporar ce permite țărilor să ofere mai ușor ajutoare agricultorilor
Un cadru temporar ce permite statelor din UE să acorde mai uşor importante ajutoare publice întreprinderilor agricole ...