Prinţul William şi soţia sa Catherine, părinţii unei fetiţe

Prinţul William, duce de Cambridge, şi soţia sa Catherine au devenit părinţi pentru a doua oară la data de 2 mai, când la Spitalul Saint Mary din Londra s-a născut fetiţa lor, relatează Reuters, AFP şi ediţia online a BBC News, scrie Agerpres.ro. 
Economica.net - sâm, 02 mai 2015, 10:51
Prinţul William şi soţia sa Catherine, părinţii unei fetiţe

‘Alteţa sa regală ducesa de Cambridge a născut fără complicaţii o fetiţă la 08.34 a.m. ora locală (07.34 GMT)’, au anunţat responsabili ai Palatul Kensington pe contul de Twitter, menţionând că fetiţa are o greutate de 3,71 kg.

Atât fetiţa, cât şi ducesa de Cambridge se simt foarte bine, iar prinţul William a asistat la naştere, potrivit contului de Twitter al Palatului Kensington.

‘Regina, Ducele de Edinburgh, Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall, Prinţul Harry şi membrii celor două familii au fost informaţi’, potrivit unui comunicat al Palatului Kensington, scrie DPA.

Vestea naşterii prinţesei a fost întâmpinată cu o explozie de bucurie în faţa spitalului Saint Mary din vestul Londrei, unde încă de la primele ore ale dimineţii se aflau numeroşi jurnalişti de la diferite trusturi de presă din întreaga lume, dar şi cetăţeni britanici care au stat în corturi în ultimele săptămâni pentru a fi prezenţi în ziua naşterii celui de-al patrulea succesor la tronul Marii Britanii.

Reţelele de socializare au fost inundate de mesaje de felicitare din întreaga lume pentru Catherine, ducesa de Cambridge, prinţul William şi fetiţa lor.

La câteva minute după anunţarea veştii, pe treptele de la intrarea în aripa Lindo a spitalului Saint Mary şi-a făcut apariţia crainicul neoficial al casei regale Tony Appleton, îmbrăcat într-un costum istoric şi purtând un clopot galben, a citit un afiş, într-o engleză britanică veche, pentru a-i anunţa pe toţi britanicii de naşterea prinţesei.

Într-o nouă postare pe contul de Twitter al Palatului Kensington, britanicii sunt invitaţi să posteze fotografii cu cei mai noi membri ai familiilor lor.

Echipajul aflat pe fregata britanică HMS Lancaster, cunoscută şi sub numele de ‘Fregata Reginei’, a trimis un mesaj inedit de felicitare pentru naşterea prinţesei pe contul de Twitter al Marinei regale britanice.

Membri ai echipajului, îmbrăcaţi în uniforma de gală a marinei britanice, s-au aşezat pe puntea principală a fregatei în poziţii corespunzătoare literelor ce compun cuvântul ‘SISTER’, iar fotografia, realizată din elicopter, a fost postată ulterior şi pe contul de Twitter al Palatului Kensington.

Prinţul Charles a declarat în această săptămână într-o alocuţiune oficială, desfăşurată în cursul zilei de joi, că speră ca bebeluşul regal să fie o fetiţă, scrie BBC News în ediţia online.

Cuplul mai are un băiat, George, care a venit pe lume la 22 iulie 2013, la aceeaşi maternitate.

Tot la Spitalul St.Mary din Londra s-a născut, în 1982, şi tatăl celor două vlăstare regale, nepotul Reginei Elisabeta a II-a, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după tatăl său, Prinţul Charles.

Te-ar mai putea interesa și
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ce ministrul Transporturilor caută investitori în Golful Persic. 2023 a......
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea ...