Procesul pentru cel mai mare contract de tramvaie din țară, suspendat pe perioada stării de urgență

Curtea de Apel București a suspendat pe toată perioada stării de urgență procesul privind achiziția a 100 de tramvaie în Capitală. Amintim că pentru cel mai mare contract de tramvaie din România se luptă asocierea Astra Vagoane Călători - CRRC și turcii de la Durmazlar.
Anemona Andone - mie, 01 apr. 2020, 18:30
Procesul pentru cel mai mare contract de tramvaie din țară, suspendat pe perioada stării de urgență

Joi, 2 aprilie, urma să fie noul termen în dosarul de la Curtea de Apel București privind achiziția a 100 de tramvaie pentru Capitală.

Pe pagina instanței apare însă un anunț privind suspendarea procesului: „Suspendat în baza art. 42 alin.6 din Decretul Președintelui României 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României pe toată perioada stării de urgență”.

Președintele României Klaus Iohannis a decretat instituirea stării de urgență pe 16 martie, pentru o perioadă de 30 de  zile.

Având în vedere evoluția pandemiei de coronovirus în România, este însă posibil ca această perioadă să se prelungească. Prin urmare, s-ar putea prelungi și suspansul privind câștigătorul celei mai mari licitații de tramvaie din țară.

Amintim că Primăria București a declarat câștigătoare oferta producătorului din Turcia, însă decizia municipalității a fost contestată de celălalt participant la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Mai departe, CNSC a admis în parte contestația și a decis reevaluarea ofertei turcilor, declarată inițial câștigătoare.

Decizia CNSC a fost însă atacată la Curtea de Apel București atât de către municipalitate, cât și de către asocierea Astra Vagoane Călători – CRRC.

Primăria Muncipiului Bucureşti a publicat pe 11 decembrie 2018 anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 milioane de lei, fără TVA (180 milioane de euro).

Tramvaiele trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

Pe lângă cele 100 de tramvaie de 36 de metri lungime cumpărate de Primăria Capitalei, Societatea de Transport Bucureşti (STB) mai cumpără 40 de tramvaie noi de 18 metri lungime. Pentru acest contract se luptă Astra Vagoane Călători și Electroputere VFU Pașcani.

De asemenea, Primăria Capitalei a semnat în martie contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze cu asocierea turco – germană Bozankaya – Sileo, primul troleibuz urmând să ajungă în București în noiembrie. Tot anul acesta urmează să sosească în Capitală și 130 de autobuze hibrid Mercedes Benz. În plus, se află în derulare licitația pentru 100 de autobuze electrice.

Te-ar mai putea interesa și
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar în funcție de cifra de afaceri, va ajunge până la finele anului la......
Update: A început votul. Congresul PNL. Liberalii își aleg noul președinte al partidului
Update: A început votul. Congresul PNL. Liberalii își aleg noul președinte al partidului
Liberalii se reunesc în congres, sâmbătă, pentru a alege noul preşedinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, ...
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...
Cei doi cetățeni canadieni arestați în 2018 de China ca represalii în urma reținerii directoarei Huawei Meng Wanzhou au fost eliberați
Cei doi cetățeni canadieni arestați în 2018 de China ca represalii în urma reținerii directoarei Huawei Meng Wanzhou ...
Cei doi canadieni arestaţi în China la sfârşitul anului 2018, Michael Kovrig şi Michael Spavor, au fost eliberaţi şi ...