Procurorul general: Sunt indicii foarte puternice că victima accidentului este Dan Condrea

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni că sunt 'indicii foarte puternice' care arată faptul că victima accidentului de la Buftea este patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, scrie Agerpres.
Economica.net - lun, 23 mai 2016, 06:02
Procurorul general: Sunt indicii foarte puternice că victima accidentului este Dan Condrea

Procurorul general a fost întrebat luni dimineaţa de jurnalişti dacă există certitudinea că Dan Condrea este victima accidentului din Buftea.

‘Este vorba de o cercetare în curs şi nu ar fi bine să comentăm în acest sens, deşi indiciile sunt foarte puternice în acest sens, adică este vorba de autoturismul acestei firme, de o persoană care are asupra sa documentele respective şi sunt indicii puternice că este vorba de acea persoană, care este însă în procedură de identificare’, a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general a adăugat că, luni dimineaţa, au fost reluate cercetările la faţa locului, pentru ca anchetatorii să se asigure că toate mijloacele materiale de probă au fost identificate, ridicate şi conservate.

De asemenea, la faţa locului au venit şi anchetatori de la Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române, care este ‘cel mai înalt nivel al ştiinţei poliţieneşti’.

‘Există o metodologie de cercetare în aceste situaţii, iar poliţiştii şi procurorii care au mers acolo la faţa locului au efectuat cercetarea, pas cu pas, conform acestei proceduri care este în curs şi, întrucât a intervenit acum seara, ea a fost reluată în această dimineaţă cu resurse superioare, adică vreau să vă asigur că ceea ce fac organele Poliţiei Judiciare şi procurorii la faţa locului este ceva care e profesionist şi au făcut nenumărate astfel de cercetări, nu este o problemă extrem de complicată să cercetezi un accident de circulaţie’, a arătat procurorul general.

Poliţiştii au reluat cercetările la locul accidentului în care ar fi murit Dan Condrea

Poliţiştii au reluat luni dimineaţă cercetările la locul accidentului în urma căruia ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, au precizat pentru AGERPRES oficiali ai IPJ Ilfov.

Poliţiştii au deschis, duminică, dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz. Ancheta a fost preluată de procurori, care vor decide dacă încep urmărirea penală in rem, cel mai probabil în cursul zilei de luni.

Parchetul General va prelua, luni dimineaţă, ancheta privind accidentul rutier în care şi-ar fi pierdut viaţa Dan Condrea, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit Claudiei Burada, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov, accidentul s-a produs pe drumul dinspre Corbeanca spre Buftea. Şoferul a pierdut controlul volanului şi a ieşit în afara părţii carosabile.

 

Condrea urma să fie reaudiat la PÎCCJ şi pus sub urmărire penală;fuseseră ridicate toate contractele de achiziţii (surse)

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, urma să se prezinte luni la Parchetul General pentru a fi reaudiat, dar şi pentru a fi pus sub urmărire penală şi, cel mai probabil, să fie luată o măsură preventivă faţă de acesta, după ce în dosar fuseseră strânse mai multe probe, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, el aflase încă de vineri de ultimele probe adunate şi că urma să dea explicaţii luni în legătura cu acestea.

De asemenea, surse judiciare susţin că fuseseră ridicate toate contractele de achiziţii dar şi aduse probele efectuate în legătură cu substanţele, iar Dan Condrea trebuia să dea explicaţii anchetatorilor.

Parchetul General va prelua, luni dimineaţă, ancheta privind accidentul rutier în care şi-ar fi pierdut viaţa patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.

Un procuror de la Parchetul Buftea a efectuat, duminică seara, cercetarea la faţa locului, iar anchetatorii au ridicat probe. Dosarul va fi preluat de procurorul care investighează şi cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, în care Hexi Pharma a fost pusă sub acuzare.

Maşina în care s-ar fi aflat Condrea mergea cu o viteză de aproximativ 150 de kilometri pe oră, potrivit unei declaraţii făcute de un martor la faţa locului.

De asemenea, un martor în cazul accidentului a fost audiat duminică de poliţişti, urmând ca în cursul serii să fie audiată încă o persoană, a declarat Claudia Burada, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Potrivit acesteia, maşina implicată în accident a fost sigilată şi urmează să fie supusă unei expertize. Ea a susţinut că accidentul s-a produs pe drumul dinspre Corbeanca spre Buftea. Şoferul a pierdut controlul volanului şi a ieşit în afara părţii carosabile, iar pe şosea oamenii legii nu au găsit urme de frânare.

”Luăm în calcul orice ipoteză. Autoturismul a fost sigilat. Este vorba de un bărbat de 39 de ani, conform documentelor găsite în afara autoturismului. Nu putem confirma identitatea acestuia, urmează proba ADN. Şoferul era decedat când au ajuns poliţiştii la faţa locului. O femeie a venit pentru a-l identifica. Există doi martori, un biciclist şi un şofer care a fost depăşit de victimă. A fost audiată o persoană, urmează cealaltă persoană. Evenimentul a fost sesizat la 18,47. S-a efectuat cercetarea la faţa locului. Expertiza auto urmează să stabilească viteza cu care rula şi alte detalii care ar putea duce la cauza accidentului. Luăm în calcul şi varianta sinuciderii”, a adăugat oficialul IPJ Ilfov.

 

Parchetul General va prelua luni ancheta privind accidentul în care şi-ar fi pierdut viaţa Dan Condrea

Parchetul General va prelua, luni dimineaţă, ancheta privind accidentul rutier în care şi-ar fi pierdut viaţa patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Un procuror de la Parchetul Buftea a efectuat, duminică seara, cercetarea la faţa locului, iar anchetatorii au ridicat probe. Dosarul va fi preluat de procurorul care investighează şi cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, în care Hexi Pharma a fost pusă sub acuzare.

Te-ar mai putea interesa și
Economia Franţei va reveni în 2022 la nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei
Economia Franţei va reveni în 2022 la nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei
Economia franceză va reveni la nivelul anterior pandemiei de coronavirus (COVID-19) la începutul anului viitor, deoarece ridicarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare stimulează......
Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului
Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, că în plenul reunit ...
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că l-a invitat pe şeful administraţiei americane, Joe Biden, în România, ...
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care ...