Producătorul de oţet Acetica-Company, controlat de familia Roman care deţine fabrica de lactate Romfulda Prod, se divizează parţial

Producătorul de oţet Acetica-Company din Bistriţa Năsăud urmează să se divizeze, potrivit proiectului de divizare publicat recent în Monitorul Oficial. Divizarea parțială va consta într-o desprindere asimetrică și va avea loc fără dizolvare și fără lichidare, prin transferarea cotei de 44,027% din patrimoniul social al producătorului de oţet către societatea Romfulda Prod. Prin divizarea parțială, urmează să se desprindă active în valoare de 5,5 milioane de lei ale Acetica Company, care se transmit firmei Romfulda Prod.
Ion Dobreanu - Dum, 17 oct. 2021, 11:26
Producătorul de oţet Acetica-Company, controlat de familia Roman care deţine fabrica de lactate Romfulda Prod, se divizează parţial

Producătorul de oţet Acetica-Company SRL din Bistriţa Năsăud e deţinut în părţi egale de Romfulda Prod SRL şi de Mihai Roman, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de Termene.
Asociaţii producătorului de lactate Romfulda Prod sunt Maria şi Teodor Roman din Bistriţa Năsăud, arată datele obţinute de Economica.net de pe portalul Termene.

Concret, Acetica Company SRL se divizează şi transmite o cotă de 44,027% din patrimoniul social, reprezentând 5.505.997 lei, către societatea Romfulda Prod.
Prin divizare, capitalului social al societății Acetica Company în valoare de 200.000 lei se reduce cu cota de 44,027%, respectiv cu 88.060 lei, corespunzător unui număr de 8.806 părți sociale, care se anulează, reprezentând 88,06% din părțile sociale deținute de asociatul Romfulda Prod în firma Acetica-Company.
Ca urmare a divizării, Romfulda Prod nu va emite părți sociale, având în vedere că deţine jumătate din firma Acetica Company.

Din punct de vedere economic, divizarea parțială cu desprindere de active a Acetica-Company se justifică prin necesitatea separării activelor sale, astfel încât societatea beneficiară Romfulda Prod, care deține și calitatea de asociat în societatea care se divizează, să aibă posibilitatea să le administreze și gestioneze în mod adecvat. Prin divizare, vor avea posibilitatea de a crește rata rentabilității și de dezvoltare a afacerii, de utilizare mai eficientă a capitalurilor proprii, se arată în proiectul de divizare.
Ulterior desprinderii și transferului părții de patrimoniu din societatea divizată (Acetica-Company) în proprietatea societății beneficiare (Romfulda Prod) se asigură condiții pentru un management performant, creșterea eficienței prin aplicarea strategiilor proprii, cu reducerea corespunzătoare a cheltuielilor, se arată în proiectul de divizare.
În urma divizării parțiale, fiecare dintre cele două societăţi își va alege strategie de organizare și desfășurare a activității, precum și de administrare a activelor alocate prin protocolul de divizare parțială.
Proiectul de divizare parţială a firmei Acetica Company s-a făcut în baza hotărârilor Adunărilor Generale a Asociaților celor două societăți, din data de 2 august 2021.
În urma divizării, Acetica Company nu va transfera niciun salariat către Romfulda Prod.

În termen de cel mult trei luni de la data publicării proiectului de divizare în Monitorul Oficial, partea a IV-a, Adunările Generale ale Asociaților celor două firme vor hotărî asupra divizării și asupra actelor modificatoare ale actelor constitutive ale societăților participante la divizare.
Data de la care divizarea parțială produce efecte, respectiv data înregistrării operațiunii de divizare parțială de către cele două societăți la Registrul Comerţului Bistrița-Năsăud.

Producătorul de oţet Acetica-Company a realizat afaceri nete de 5,87 de milioane de lei în 2020, cu 10% mai mari decât cele din 2019. Firma a avut marjă de profit net de 18,43% în anul 2020, cu peste patru puncte procentuale mai mare decât cea din anul 2019. Producătorul de oţet a lucrat cu un număr mediu de 12 salariaţi în 2020, faţă de 11 oameni- în 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...