1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Profitul Allianz a scăzut cu peste 15% în primul trimestru, în urma majorării cererilor de despăgubiri

Profitul net al Allianz SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, a scăzut cu 15,3% în primul trimestru din 2017, în urma majorării cererilor de despăgubiri, transmite Reuters.

03 mai, 2017 | Agerpres

În perioada ianuarie-martie 2017, profitul net a scăzut la 1,8 miliarde de euro (două miliarde de dolari), de la 2,1 miliarde de euro în primul trimestru din 2016, deoarece câştigurile obţinute în urma vânzării unor active financiare nu s-au repetat, a anunţat miercuri compania germană.

Profitul operaţional a urcat cu 9,4% în primele trei luni din acest an, la 2,9 miliarde de euro, în timp ce veniturile au crescut cu 2,5%, la 36,2 miliarde de euro.

Pentru acest an, obiectivul Allianz îl reprezintă obţinerea unui profit operaţional de 10,3 - 11,3 miliarde de euro.

'Rezultatele noastre din primul trimestru reprezintă un start excelent pentru 2017 iar bilanţul nostru rămâne solid. În pofida volatilităţii de pe piaţă şi a ratelor scăzute ale dobânzilor, confirmăm estimările pentru acest an', a afirmat directorul general Oliver Baete.

Pe segmentul daune şi accidente (property and casualty), rata combinată a coborât în primul trimestru din 2017 până la 95,6%, de la 93,3 în urmă cu un an, în urma majorării cererilor de despăgubiri.

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO