AvtoVAZ, pe val. Profitul a crescut anul trecut cu 86%

Profitul net al AvtoVAZ, cel mai mare producător auto din Rusia, a crescut în 2011 cu 86,2%, la 6,7 miliarde de ruble (213 milioane de dolari), conform standardelor internaţionale de contabilitate, transmit RIA Novosti şi Reuters.
Economica.net - sâm, 19 mai 2012, 14:50
AvtoVAZ, pe val. Profitul a crescut anul trecut cu 86%

Totuşi, câştigul este sub cel estimat de analişti, care se aşteptau la 7,1 miliarde de ruble (235,7 milioane de dolari).

Veniturile au urcat anul trecut cu 27,3%, la 175,1 miliarde de ruble, iar cheltuielile administrative au înregistrat un avans de 30,5%, la 13,7 miliarde de ruble.

Rusia vrea să devină cea mai mare piaţă auto din Europa până în 2015 datorită majorării veniturilor şi creşterii cheltuielilor consumatorilor.

Fitch Ratings a confirmat la 4 mai ratingurile pe termen lung în valută şi monedă locală ale AvtoVAZ la ‘B minus’, cu perspectivă stabilă, şi calificativele pe termen scurt în valută şi monedă locală la ‘B’.

Confirmarea ratingurilor vine după anunţul AvtoVAZ că Alianţa Renault-Nissan şi compania rusă de stat Russian Technologies vor forma o societate mixtă prin care Renault şi Nissan vor deţine o participaţie majoritară la AvtoVAZ.

Alianţa Renault-Nissan a acceptat luna acesta să-şi majoreze participaţia deţinută la AvtoVAZ la peste 50%. Renault-Nissan speră că, obţinând controlul asupra companiei ruse, va spori colaborarea între cei trei producători auto şi se vor înregistra reduceri de costuri.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...