Profitul net al Groupama Asigurări a crescut cu 30% în 2016, la aproape 30 milioane lei

Groupama Asigurări a înregistrat în anul 2016 un profit net, calculat conform standardelor internaţionale IFRS, de 29,9 milioane lei, în creştere cu 30% comparativ cu anul 2015, când profitul net a fost de 23 milioane lei, a anunţat luni Francois Coste, CEO Groupama Asigurări.
Economica.net - lun, 20 mart. 2017, 10:59
Profitul net al Groupama Asigurări a crescut cu 30% în 2016, la aproape 30 milioane lei

Compania a raportat venituri din prime brute subscrise de 932,3 milioane lei, în urcare cu 15,8 % faţă de 2015, principala linie de business fiind asigurările CASCO, cu prime subscrise de 357,7 milioane lei, în creştere cu 6,3%, a precizat Călin Matei, director general adjunct al Groupama Asigurări.

Segmentul asigurărilor Property, inclusiv agro, a crescut cu 1,5% în 2016, la un volum de prime de 193,7 milioane lei, asigurările RCA au crescut puternic, cu 62,2%, la un volum de prime de 282,2 milioane lei, asigurările de sănătate şi accidente au consemnat o creştere de 52,3 %, la 23 milioane lei, iar asigurările de viaţă au scăzut anul trecut cu 32%, la 31,4 milioane lei, dar rămân o prioritate pentru companie, care doreşte să reia creşterea pe acest segment în 2017.

Potrivit lui Călin Matei, prima medie de asigurare pe segmentul RCA a crescut cu 18% în 2016 comparativ cu anul anterior, fiind estimate pierderi pe anumite segmente, dar un echilibru la nivelul întregului portofoliu RCA.

Compania are 1,1 milioane clienţi individuali şi 67.000 de companii pe piaţa românească. Pe asigurări de sănătate, compania are peste 60.000 de clienţi, iar la asigurări agricole are un portofoliu de peste 3.300 de clienţi fermieri.

Pentru 2017, Groupama Asigurări estimează o creştere a veniturilor cu 10%, susţinută de avansul asigurărilor de sănătate, de persoane şi pentru companii, şi un nivel al profitului net similar cu cel din 2016, de aproximativ 30 milioane lei, a declarat Francois Coste.

Groupama Asigurări face parte din grupul internaţional de asigurări şi servicii financiare Groupama, care a înregistrat anul trecut prime brute de 13,6 miliarde euro, din care 2,6 miliarde euro pe pieţele din afara Franţei, şi un profit net de 322 milioane euro, cu 13 milioane de clienţi la nivel internaţional.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...