1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Profitul operaţional al CME, patronul Pro TV, a crescut cu 14% în T2 din 2017

Grupul de televiziune Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, a anunţat miercuri o creştere peste aşteptări a profitului trimestrial, datorită rezultatelor foarte bune obţinute pe piaţa cehă, transmit Reuters şi site-ul praguemonitor.com.

26 iul, 2017 | Agerpres

Profitul operaţional înainte de depreciere şi amortizare a urcat la 61,2 milioane de dolari în trimestrul doi din 2017, de la 53,6 milioane de dolari în perioada aprilie-iunie 2016, în timp ce veniturile au crescut cu 3,8%, la 181,9 milioane de dolari.

'Primul semestru din 2017 a fost marcat de tranzacţii importante şi de performanţe financiare impresionante, o combinaţie care ne permite să ne reduce semnificativ datoria în următoarele 18 luni', a afirmat co-directorul general Michael Del Nin.

Publicitatea TV pe cele şase pieţe ale CME din Europa Centrală şi de Est a crescut cu 2% în primul semestru din 2017, pe fondul majorării cererii în România şi a cheltuielilor mai ridicate din Cehia. Cele mai mari pieţe ale companiei sunt România şi Cehia.

Recent, CME a estimat că în acest an profitul operaţional înainte de depreciere şi amortizare va creşte cu 13-17% la rate constante de schimb.

În 10 iulie, Central European Media Enterprises a anunţat vânzarea operaţiunilor din Croaţia (Nova TV) şi din Slovenia (POP TV) către Slovenia Broadband S.r r.l., o subsidiară a United Group B.V.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze până la sfârşitul anului, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare.

Preţul de achiziţie în numerar este de 230 de milioane de euro (262,5 milioane de dolari), iar câştigurile obţinute vor fi folosite pentru achitarea unui împrumut de 250,8 milioane de euro scadent în 2018.

CME, companie care operează în şase state din Europa Centrală şi de Est, a anunţat recent că intenţionează să utilizeze creşterea din acest an pentru a începe să reducă o parte din datoriile sale de un miliard de dolari. Cu toate acestea, după o creştere solidă de 21% a profitului operaţional înregistrată în 2016, analiştii se aşteaptă la un avans mai modest în acest an.

În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV - liderul televiziunilor din România, Acasă, Acasă GOLD, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România şi Pro TV Internaţional.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO