1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Profitul record pentru Alico Asigurări în 2011

Alico Asigurări România a încheiat anul trecut cu un profit net de 74 milioane de lei, în creştere cu 7,4% faţă de 2010, fiind cel mai bun rezultat înregistrat la nivelul industriei de profil, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al asigurătorului, Theodor Alexandrescu.

21 iun, 2012 | Mediafax

"Alico Asigurări a continuat să crească şi în 2011, confirmând statutul său de cea mai performantă companie de asigurări a ultimilor ani, în ciuda situaţiei economice dificile. Continuând performanţă din 2010, când a obţinut cel mai mare profit din piaţa de asigurări din România, câştigul net a înregistrat o creştere de peste 7%, ridicandu-se la 74 milioane de lei", a spus Alexandrescu.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Alico Asigurări a înregistrat în 2010 un profit net de 68,9 milioane de lei, de la 69,2 milioane de lei în urmă cu un an.

În privinţa subscrierilor, compania a înregistrat venituri din prime de 207 milioane de lei, în creştere uşoară, de 1%, faţă de 2010.

"Ca pondere în total portofoliu contractat anul trecut, 75% sunt asigurări de viaţă tradiţionale", a spus Alexandrescu.

La nivelul industiriei de asigurări de viaţă, subscrierile au urcat cu 4,6% în 2011, la 1,74 miliarde de lei. În schimb, veniturile din asigurări generale au scăzut cu 6,5%, la 6,21 miliarde de lei.

Pe partea de daune, Alico a plătit despăgubiri în sumă de 22 milioane de lei, comparativ cu 21,2 milioane de lei în 2010.

Pentru acest an, şeful Alico România spune că obiectivul managementului este menţinerea trendului de majorare a veniturilor în condiţii de profitabilitate, preferabil peste rata de creştere a pieţei, care se va menţine la nivelul unei singure cifre procentuale.

"Aşa cum am anunţat în 2011, vrem să devenim lider de piaţă într-o perioadă de cinci ani", a afirmat Alexandrescu.

Şeful Alico a mai spus că, pentru acest an, priorităţile companiei sunt extinderea canalelor de vânzare, lansarea de produse noi şi crearea unei reţele de agenţi profesionişti, care să răspundă cât mai bine nevoilor clienţilor.

Înfiinţată în 1998, Alico Asigurări este al treilea asigurător local de viaţă în funcţie de primele subscrise, după ING Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă.

La 1 noiembrie 2010, MetLife (Statele Unite) a achiziţionat Alico, iar ca urmare a acestui acord Alico Asigurări şi Alico Pensii sunt companii afiliate MetLife.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO