Programul ‘Rabla’ pentru persoane juridice demarează în 4 mai

Programul Rabla pentru achiziţionarea de maşini noi de către persoane juridice va începe luni, 4 mai, în cadrul acestuia fiind alocate 5.000 de vouchere, potrivit datelor furnizate de Administraţia Fondului pentru Mediu, potrivit Agerpres.ro. 
Economica.net - Dum, 03 mai 2015, 07:30
Programul 'Rabla' pentru persoane juridice demarează în 4 mai

În cadrul Programului Rabla, cu o valoare totală de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Din totalul bugetului alocat, 162,5 milioane lei sunt destinate pentru persoanele fizice, iar 37,5 milioane lei pentru persoanele juridice, inclusiv instituţii publice, operatori economici fără personalitate juridică, organizaţii profesionale care sunt organizate şi îşi desfăşoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale.

Pe de altă parte, persoanele fizice care vor să achiziţioneze o maşină nouă pot aplica, începând de luni, în cadrul Programului Rabla.

În urma sesiunii de depunere şi validare a dosarelor producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor pentru Programul ‘Rabla 2015’ au fost validaţi peste 100 de dealeri auto.

Valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

La achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) se va acorda un ecobonus în valoare de 1.500 lei. Pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus în valoare de 2.500 lei.

În continuare, se menţine posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost menţinută la 6.500 lei.

Ghidul de finanţare pentru Programul ‘Rabla 2015’ a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, publicat în Monitorul Oficial al României din 30 martie 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Oamenii de afaceri nu se aşteaptă la prăbuşirea sectorului imobiliar şi nici la o criză alimentară – studiu
Oamenii de afaceri nu se aşteaptă la prăbuşirea sectorului imobiliar şi nici la o criză alimentară – studiu
Starea de spirit a managerilor s-a îmbunătăţit în general, după doi ani de pandemie, dar noile crize şi contextul generat de impactul pe care îl poate avea războiul din Ucraina asupra......
Blocaj pe al şaselea pachet de sancţiuni pentru Rusia. Liderii UE nu au reuşit să atingă unanimitatea privind interzicerea petrolului rusesc
Blocaj pe al şaselea pachet de sancţiuni pentru Rusia. Liderii UE nu au reuşit să atingă unanimitatea privind interzicerea ...
Liderii Uniunii Europene nu au reuşit să atingă unanimitatea privind interzicerea petrolului rusesc, în urma unei reuniuni ...
Vodafone România a obținut în anul fiscal încheiat la 31 martie venituri din servicii de 764 mil. euro
Vodafone România a obținut în anul fiscal încheiat la 31 martie venituri din servicii de 764 mil. euro
Vodafone România a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022 venituri din servicii de 764 milioane euro. ...
Ucraina vrea să majoreze exporturile de cereale după ce Polonia a relaxat procedurile vamale
Ucraina vrea să majoreze exporturile de cereale după ce Polonia a relaxat procedurile vamale
Polonia va simplifica controalele veterinare şi va creşte numărul de inspectori, în încercarea de a stimula exporturile ...