Proiect de 17,5 milioane de euro pentru un centru de agrement şi o parcare supraterană. Vezi unde

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a semnat, marţi, un contract de finanţare pentru amenajarea unui centru de agrement şi divertisment în Poiana Braşov, care se ridică la peste 10 milioane de euro, şi a unei parcări supraterane cu cinci etaje în Poiana Mică, în valoare de 7,5 milioane de euro.
Economica.net - mar, 03 apr. 2012, 18:43
Proiect de 17,5 milioane de euro pentru un centru de agrement şi o parcare supraterană. Vezi unde

Contractul de finanţare pentru centrul de agrement a fost semnat, marţi, la Braşov, de ministrul Cristian Petrescu, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, şi de directorul Pol de creştere Braşov, Mihai Veştea.

Suma totală a poriectului este de 44,5 milioane lei, valoarea totală eligibilă fiind de 34,2 milioane de lei (98%), iar contribuţia municipalităţii de 18,8 milioane lei (2%).

Clădirea unde urmează să fie amplasat centrul de agrement şi divertisment va avea o suprafaţă utilă de aproape 5.000 de metri pătraţi, completată cu amenajări în aer liber de încă aproximativ 13.000 de metri pătraţi, din care aproximativ 1.000 de metri pătraţi drumuri şi parcări, 5.000 de metri pătraţi zonă verde, iar restul, piste de skateboard şi biciclete, precum şi pârtii pentru sănii.

De asemenea, va fi amenajat şi un club de bowling cu o capacitate de 180 de persoane, care va fi dotat cu piste profesioniste de bowling, mese de biliard, piste de minibowling, jocuri electrice şi electronice, o sală de căţărare (pereţi de căţărare, suprafaţă 250 metri pătraţi).

Totodată, va fi amenajată o sală multifuncţională cu o capacitate de 246 de persoane, un spaţiu de expoziţie, locuri de parcare şi un teren de joacă în aer liber skate, biciclete, săniuş-bob.

Acest proiect este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – Poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de creştere.

„Mă bucur că am avut posibilitatea de a semna acest contract, deoarece este nu doar un lucru bun, ci şi un exemplu de urmat şi de către celelalte autorităţi locale. Cu acesta, avem zece proiecte pentru care s-a semnat deja contractul de finanţare, dintre cele 25 depuse de Braşov, prin Planul Integrat de Dezvoltare. La Braşov, de facilităţile Centrului de agrement vor beneficia aproximativ 35.000 de persoane pe an. Cred că este un lucru foarte bun. În ţară avem foarte multe structuri de cazare, dar puţin facilităţi de agrement. Odată cu creşterea numărului acestor facilităţi, sunt convins că va creşte şi perioada de şedere a turiştilor”, a spus ministrul Cristian Petrescu.

Centrul are ca termen de finalizare 24 de luni, urmând să fie gata în aprilie 2014, şi ar trebui să găzduiască cel puţin 72 de evenimente anuale.

Tot marţi, s-a semnat un al doilea proiect pentru Poiana Braşov, inclus în Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Creştere Braşov, în valoare de 7,5 miloane de euro (31 milioane lei), care vizează amenajarea unei parcări supraterane cu cinci etaje în Poiana Mică, pe o suprafaţă de aproape 10.000 de metri pătraţi.

Parcarea va avea o capacitate de circa 600 de autovehicule şi va conţine şi un terminal de transport public care să fie utilizat pentru asigurarea transportului între parcare şi Poiana Braşov pentru cei care aleg să-şi lase maşinile în parcarea respectivă.

Terminalul de transport este necesar şi în varianta în care municipalitatea va decide restricţionarea accesului auto al autobuzelor de capacitate mare în Poiana Braşov. La fiecare nivel dintre cele cinci ale parcării vor exista puncte de informare, zone de aşteptare, grupuri sanitare şi încăperi pentru odihnă şi recreere.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...