1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Proiect de 55 milioane euro pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic în Harghita

Compania Heliotech din Spania şi partenerul acesteia din România, firma Solar Systems, ar putea dezvolta un parc fotovoltaic în judeţul Harghita, cu o producţie de 30 MW/h, în urma unei investiţii de peste 55 milioane euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

15 mai, 2012 | Mediafax

Proiectul ar urma să fie realizat pe un teren de 100 de hectare aparţinând domeniului public administrativ al comunei Lăzarea.

Primarul localităţii, Gabor Ladislau, a declarat corespondentului MEDIAFAX că proiectul de obţinere de energie electrică având la bază celule fotovoltaice va fi dezvoltat de firma Solar Systems, reprezentantul Heliotech în România, şi va costa peste 55 de milioane de euro.

"Proiectul a fost întocmit de Heliotech şi va fi finanţat din fonduri de investiţii private. Mai precis, în spatele acestui proiect se află un fond de pensii din Elveţia, care va plasa peste 55 de milioane de euro pentru realizarea lui", a spus Ladislau.

Pentru acest proiect este în curs de elaborare Planul Urbanistic Zonal (PUZ), avizele Electrica pentru preluarea energiei în sistemul naţional fiind deja obţinute.

"Sper că în cel mult două luni se va finaliza PUZ-ul şi se va obţine şi autorizaţia de construcţie, astfel încât în următoarea jumătate de an să fie amenajat parcul şi să devină funcţional", a mai spus Ladislau.

Înregistrată la Valencia, firma Heliotech este specializată în energie regenerabilă, consultanţă în domeniu şi atragerea de investiţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO