1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

Proiect de peste 6 milioane euro, pentru creşterea siguranţei rutiere, în regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse

Un proiect care vizează creşterea gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii, în Giurgiu şi Ruse, la reţeaua de transport TEN-T, în valoare de peste 6 milioane de euro, cu finanţare printr-un program transfrontalier, va fi derulat, în următoarele 36 de luni, de municipalităţile din Giurgiu şi Ruse.

13 dec, 2018 | Agerpres

"Creşterea gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii, în Giurgiu şi Ruse, la reţeaua de transport TEN-T reprezintă o prioritate în vederea reducerii numărului de accidente în zona de frontieră, iar proiectul pe care îl lansăm astăzi se încadrează în strategia UE pentru regiunea Dunării în primul rând în ceea ce priveşte contribuţia sa la o conectivitate mai bună şi o mobilitate mai sigură în această zonă. Proiectul este cofinanţat de UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului INTERREG V A România- Bulgaria, Axa Prioritară 1- O Regiune Bine Conectată", a declarat Cristina Ingeaua, asistent manager al proiectului din partea CJ Giurgiu.

Conform acesteia, durata proiectului "Investiţii pentru siguranţa rutieră şi îmbunătăţirea conectivităţii între municipalitatea Ruse şi judeţul Giurgiu la reţeaua de transport TEN-T" este de 36 de luni, iar bugetul total al proiectului este 6,32 milioane de euro.

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate echipamente pentru fluidizarea traficului la frontieră şi de semnalizare rutieră, utilaje necesare lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene, maşini dotate cu echipament de cântărire pentru control trafic agabaritic, semafoare cu tehnologie led - care vor fi amplasate la intrarea pe podul Prieteniei şi indicatoare rutiere.

"Concret, pentru Ruse, acest proiect înseamnă reabilitarea şi modernizarea bulevardului Trei Martie, bulevard important în oraşul nostru, care se află pe direcţia de mers către capitala Sofia, precum şi a podului Saraievo, care face conexiunea cu acest bulevard, pod care, de ceva timp nu se află într-o stare foarte bună. În afară de partea de reabilitare a bulevardului, cu trotuare şi pistă pentru biciclete, şi a podului, se vor monta şi videocamere pentru securitatea traficului şi se va desfăşura o campanie comună de securitate a traficului, atât la Giurgiu cât şi la Ruse', a declarat, la rândul său, managerul de proiect din partea municipalităţii Ruse, Stamen Savov.

La întâlnirea de la Giurgiu, prilejuită de lansarea proiectului, au mai fost prezenţi directorul Euroregiunii Giurgiu-Ruse, Lili Ganceva, reprezentanţi ai CJ Giurgiu şi ai municipalităţii Ruse, Bulgaria.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO