Proiect finanţat din fonduri europene pentru formare profesională în domeniul IT

Proiectul finanţat din fonduri europene Creşterea gradului de ocupare a şomerilor din regiunea Bucureşti-Ilfov printr-un program integrat de consiliere şi formare profesională în domeniul IT' a contribuit la integrarea sau reintegrarea în muncă a 60 de şomeri dintre cei 270 care au absolvit cursurile de formare profesională pe competenţe informatice derulate timp de 18 luni, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, managerul proiectului Mihaela Costanda.
Economica.net - joi, 19 apr. 2012, 19:15
Proiect finanţat din fonduri europene pentru formare profesională în domeniul IT

„Valoarea totală eligibilă a fost de peste 1,98 milioane lei, la care Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” (POSDRU) a contribuit cu 1,711 milioane lei, iar bugetul statului cu 169.308,81 lei”, a precizat Mihaela Costanda.

Aceasta a arătat că, spre deosebire de alte proiecte din zona resurse umane cu finanţare europeană, nu s-au oferit şomerilor subvenţii pentru a-i ‘motiva’ să participe ci a fost organizat un ‘concurs de angajare’ fiind premiaţi absolvenţii care se angajează cu contract de muncă şi folosesc competenţele dobândite la cursurile de formare profesională.

Au fost prevăzute 18 premii în valoare de 300 lei fiecare, dar mulţi dintre absolvenţi au refuzat să le ridice.

Potrivit lui Aurel Şerban, asistent de proiect, participanţii la cursuri au fost în proporţie de peste 70% tineri cu vârste până în 35 ani, dar au fost şi persoane de peste 50 ani.

„Printre şomerii care au urmat cursurile noastre de informatică am avut şi două persoane de peste 50 ani, doctori în ştiinţe, care la vremea pregătirii lor universitare nu avea cum să dobândească competenţe IT, a spus Aurel Şerban.

În cadrul proiectului a funcţionat un centru de consiliere şi a fost înfiinţat un centru de formare profesională dotat cu echipamente informatice performante.

Joi, compania de consultanţă Tiurenlau a organizat o conferinţă de presă de prezentare a principalele rezultate obţinute în implementarea proiectului POSDRU pe care l-a derulat timp de 18 luni, în perioada 1 noiembrie 2010 – 19 aprilie 2012.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...