1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

News

Proiectul de la Piaţa Sudului, prelungit până în 2018. Amenajarea circuitului pe lacurile Floreasca şi Tei, până în 2017

Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit terminate până pe 30 iunie, astfel că proiectul pentru pasajul de la Piaţa Sudului a fost prelungit până la 31 decembrie 2018, a informat biroul de presă al Primăriei, prin intermediul unui comunicat citat de Agerpres.

03 iul, 2016 | ECONOMICA.net

"Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că această prelungire a fost necesară pentru că lucrările nu s-au finalizat în termenul prevăzut şi, din acest motiv, a fost nevoie să fie semnate o serie de acte adiţionale, pentru care fosta administraţie nu a iniţiat discuţii. Primarul General estimează că noul termen este acoperitor şi ca nu vor mai exista alte prelungiri, cel puţin în cazul Arcului de Triumf", a informat PMB.

Astfel, lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere - Piaţa Sudului, finanţate prin POR 2007-2013, axa prioritară 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%, reiese din comunicat.

Proiectul "amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacentă lor)", finanţat prin POR 2007-2013, axa prioritară 5, este realizat în proporţie de 50%, fiind prelungit până la data de 31 decembrie 2017, în vederea îndeplinirii indicatorilor proiectului şi asigurării funcţionalităţii acestuia.

Lucrările la reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", finanţat prin POR 2007-2013, axa prioritară 3, au fost recepţionate, iar proiectul a fost prelungit până la 1 noiembrie 2016, în vederea îndeplinirii tuturor obiectivelor şi indicatorilor proiectului.

"ASSMB realizează toate activităţile pentru asigurarea funcţionalităţii proiectului (lucrări pentru realizare racorduri/branşamente pentru energie electrică, amenajări exterioare, obţinerea autorizaţiei de funcţionare şi ISU pentru ambulatoriu)", a precizat sursa citată.

Proiectul de consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, axa prioritară 5, este realizat în procent de 90%, iar termenul a fost prelungit până la 30 octombrie 2016.

În ceea ce priveşte consolidarea, restaurarea şi conservarea Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu", finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5, stadiul fizic al lucrărilor este 85%, iar proiectul a fost prelungit până la data de 30 septembrie 2016.

Gabriela Firea a mai anunţat că în cursul acestei săptămâni va avea loc o şedinţă de lucru în care se vor analiza toate obiectivele de investiţii care au termenul de finalizare depăşit, astfel încât actele adiţionale necesare, precum şi sumele ce trebuie aprobate să fie deblocate, iar lucrările să poată avansa într-un ritm mai accelerat, a menţionat PMB.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO