1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Promenadă pe Lacul Morii. Primăria Sectorului 6 vrea să amenajeze piste de alergat, camere video, balustradă iluminată FOTO

Primăria Sectorului 6 vrea să aloce 44,7 milioane de lei pentru amenajarea zonelor de promenadă de pe Lacul Morii, potrivit unor documente postate pe site-ul instituţiei. Investiţia va presupune, printre altele, refacerea dalelor degradate, piste de alergat, sistem de supraveghere video, băncuţe acoperite şi balustradă iluminată.

22 ian, 2019 | | ECONOMICA.net

Primăria Sectorului 6 propune consilierilor locali aprobarea a două proiecte cu o valoare totală cumulată de 44,7 milioane de lei pentru amenajarea zonelor de promenadă Lacul Morii şi Insula de pe Lacul Morii, potrivit unor documente postate pe site-ul instituţiei.

Proiectul privind digul de pe Lacul Morii include realizarea unei circulaţii pietonale (alei); dotarea cu o succesiune de elemente de mobilier urban; realizarea unui iluminat public ambiental eficient şi în concordanţă cu tematica; amplasarea unor grupuri statuare florale sau aranjamente florale ornamentale; realizarea unui sistem de supraveghere video; realizare spaţtii de joaca, de sport şi relaxare; realizare zonă servicii alimentaţie publică; reabilitare construcţii existente (pontoane, cabina pază); realizare zonă spectacole/cinema în aer liber.

"Proiectul ce face obiectul prezentei documentaţii are ca obiect modernizarea aleilor în vecinatatea Lacului Morii cu acces din arterele: Sos. Virtutii, Calea Crangasi, Str. Mehadia si Parcul Crangasi., cu o lungime totală de 2.155 ml. Suprafaţa totală a aleilor pe care se vor efectua lucrări este de aproximativ 15.085 mp.
Toată lungimea digului va fi împărţită în trei zone care se vor distinge din punct de vedere al tratării estetice şi al conceptului. Pe toată lungimea digului va exista o bandă dedicată exclusiv celor care aleargă, restul spaţiului rămânând să fie amenajat pentru socializare şi relaxare mai pasivă", se arată în studiul de fezabilitate.

Valoarea totală a proiectului ce include alei pietonale şi amenajări peisagistice pentru zona de promenadă Lacul Morii este de 17,3 milioane de lei, cu TVA inclus.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 mai propune amenajarea insuliţei de pe Lacul Morii.

"Se propune o dezvoltare a vecinătății Lacului Morii, prin insula care se regăseşte în prelungirea digului de la Lacul Morii, înglobate în sistemul urban actual al sectorului, contribuind astfel la îmbunătăţirea condiţiilor de relaxare, dedicate tuturor categoriilor sociale ale cetăţenilor sectorului", se arată în documentul Primăriei Sectorului 6.

Valoarea proiectului pentru amenajarea insuliţei se ridică la 27,4 milioane de lei, cu TVA inclus.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO