1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Proprietarul ProTV şi-a îmbunătăţit estimările pentru 2019 după rezultatele peste aşteptări din T1

Grupul de televiziune Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, şi-a majorat marţi estimările referitoare la creşterea profitului operaţional în 2019, după ce în primul trimestru a înregistrat rezultate peste aşteptări în pofida scăderii veniturilor, transmite Reuters. 

30 apr, 2019 | Agerpres

CME a cunoscut o perioadă favorabilă în ultimii ani graţie creşterilor înregistrate pe cele cinci pieţe ale sale din Europa Centrală şi de Est, dintre care Cehia şi România sunt cele mai mari, şi reducerii poverii datoriilor care odată depăşeau un miliard de dolari.

Miercuri compania a raportat o creştere cu 8% a profitului operaţional înainte de depreciere şi amortizare până la 38,1 milioane dolari în primul trimestru al acestui an, depăşind estimările analiştilor care mizau pe un rezultat stabil. În schimb, veniturile CME au scăzut cu 6,5% până la 146,6 milioane dolari, afectate de diminuarea cheltuielilor cu publicitatea pe televizor precum şi de aprecierea dolarului în raport cu monedele locale. Cu toate acestea, la un curs de schimb constant veniturile CME au fost mai mari cu 3% în perioada ianuarie-aprilie 2019 comparativ cu perioada similară a anului trecut.

"Anul a avut un început excelent" a declarat unul din cei doi directori generali ai CME, Michael Del Nin.

Ca urmare a rezultatelor peste aşteptări din primul trimestru, CME a decis să îşi îmbunătăţească estimările pentru anul 2019, mizând pe o creştere a profitului operaţional cuprinsă între 12 şi 14%, faţă de un avans de 10-12% cât estima anterior. De asemenea, CME mizează pe o creştere de aproximativ 10% a fluxului de numerar. Conform acestor prognoze, CME ar realiza în acest an un profit operaţional de aproximativ 240 milioane dolari şi un flux de numerar de 170 milioane dolari.

De asemenea, datoria netă a scăzut până la 765 milioane dolari în 2018 iar CME a anunţat că rambursat datorii în valoare de 60 milioane euro (67 milioane dolari) în primul trimestru al acestui an.

Recent CME a lăsat să se înţeleagă că în acest an ar putea să plătească primele sale dividende iar luna trecută a anunţat o revizuire strategică care ar putea include vânzarea unei părţi din participaţia deţinută de acţionarul majoritar AT&T.

Michael Del Nin a refuzat să facă comentarii cu privire la revizuirea strategică reiterând doar că sunt examinate toate opţiunile. Grupul AT&T controlează un pachet de 64% din acţiunile CME, pachet pe care l-a dobândit atunci când a achiziţionat Time Warner.

CME este prezent în Cehia, Slovacia, Bulgaria şi România şi Slovenia. În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, MTV România şi Pro TV Chişinău.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO