Protan SA investeste două milioane de euro la Codlea

Compania Protan SA, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători de pe piaţa de colectare a deşeurilor nepericuloase din România, cel mai mare colector de subproduse de origine animală încă din anii ’50, a inaugurat astăzi Staţia de Epurare din Codlea, în urma unei investiţii de aproape două milioane de euro, a anunţat miercuri compania.
Economica.net - mie, 07 mart. 2018, 15:49
Protan SA investeste două milioane de euro la Codlea

Compania a organizat cu aceasta ocazie o zi de prezentare a noului obiectiv, oferind autoritatilor locale, studentilor si elevilor de la institutiile de invatamant de profil din zona dar si partenerilor posibilitatea de a interactiona cu noul management, cu specialistii Protan SA si de a se familiariza cu noutatile tehnologice din domeniu.

Cei peste 60 de participanti, majoritatea familiarizati cu domeniul de activitate dar si cu investitia de la Codlea, si-au manifestat interesul mai ales pentru tehnologia avansata. Astfel, capacitatea de epurare a deseurilor animaliere este la cel mai inalt standard NTPA 001, iar statia de epurare cu treapta tertiara la cel mai evoluat nivel de treapta biologica, toate acestea fiind prezentate publicului de catre Eugen Rogoz, directorul sucursalei Protan Codlea.

Directorul General al companiei, Petra Kinga Niculescu a menţionat ca s-a alaturat echipei Protan SA la initiativa Presedintelui Consiliului de Administratie, Lorant Antal.

Acesta din urma si-a asumat dezvoltarea sustenabila a companiei intr-un moment de impas, iar incepand cu luna august a anului trecut a demarat un amplu proces de reorganizare si investitii, proces de care compania, comunitatea si mediul de afaceri se bucura din plin.

Niculescu a mai precizat ca isi asuma sa duca la bun sfarsit proiectul initiat de Lorant Antal, mai ales pentru ca este unul ambitios, in care crede cu tarie si care are ca finalitate un business competitiv, durabil si transparent.

Reprezentantul DSV Codlea, Dorin Enache a salutat investitia, standardele inalte la care se ridica acest proiect, manifestandu-si totodata sustinerea pentru noul management. La randul ei, Ionela Stanculescu, reprezentanta Agentiei Nationale a Apelor Brasov, a mentionat ca este familiarizata cu proectul inca de la inceput, ca i-au fost depasite asteptarile si ca tehnologiile folosite sunt cu adevarat singulare. Ea invita studentii si elevii sa se implice intr-un astfel de proiect de la care au multe de invatat chiar si specialistii.

Compania Protan SA activeaza pe piata din Romania inca din anii ’50 iar actualul actionar majoritar, Compania ATEV Fejerjedolgozo si-a propus, prin noua echipa manageriala, sa dinamizeze intreaga activitate a companiei, printr-o comunicare transparenta a intregii activitati care se doreste a se concretiza in reluarea colaborarii cu partenerii strategici, in achizitii de masini si utilaje, de biofiltre si tehnologii noi care sa asigure cele mai inalte standard.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...