1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Protest spontan al angajaţilor fabricii Yazaki Ploieşti, nemulţumiţi de salarii şi condiţiile de muncă

Aproximativ 3.000 de angajaţi ai fabricii Yazaki din Ploieşti, care produce componente auto, refuză de trei zile să intre la lucru, aceştia protestând în curtea unităţii faţă de nivelul salariilor şi condiţiile de muncă.

08 mai, 2015 | Agerpres

Bogdan Andrei, liderul Sindicatului Liber Massa, la care sunt afiliaţi mai mult de jumătate dintre angajaţii Yazaki Ploieşti, a declarat vineri pentru Agerpres că protestul spontan a început miercuri şi continuă încă în condiţiile în care conducerea fabricii refuză să negocieze cu cei care nu au intrat la muncă, nemulţumirile oamenilor datând de mai mulţi ani.

Potrivit sursei citate, fabrica din Ploieşti are aproximativ 4.000 de angajaţi, 3.000 dintre aceştia refuzând de trei zile să mai lucreze în semn de protest faţă de salariile mici şi de condiţiile de muncă oferite.

În astfel de condiţii, fabrica a funcţionat în aceste zile la capacitate redusă cu doar aproximativ 500 de angajaţi, restul celor care nu s-au alăturat protestului fiind personal de la birouri.

Protestatarii care scandează 'Hoţii' şi 'Ieşiţi afară să negociem' cer salariu de 1.500 de lei pentru fiecare angajat care primeşte acum sub 800 de lei, să se respecte normele de protecţie a muncii, să se recunoască bolile profesionale, să nu mai fie obligaţi să lucreze sub presiune şi ameninţări, să li se acorde pauza legală în cele opt ore de lucru şi să se refacă contractul colectiv de muncă, astfel încât acesta să le protejeze drepturile.

'Fabrica de la Ploieşti este cea mai productivă din Europa, are cel mai mare profit, însă angajaţii de aici sunt cel mai prost plătiţi din Europa şi din Parcul Industrial Ploieşti', a afirmat Bogdan Andrei.

El a precizat că au fost făcute sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova cu privire la situaţia angajaţilor de la Yazaki, iar o delegaţie formată din trei reprezentanţi sindicali se află la discuţii la Prefectura Prahova.

Liderul sindical susţine că, dacă în continuare conducerea fabricii refuză să poarte negocierii, angajaţii vor continua să nu intre la schimburi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO