PSA, aproape de achiziţionarea Opel de la General Motors – Reuters

PSA Peugeot Citroen şi General Motors (GM) speră să anunţe în următoarele zile achiziţionarea Opel, divizia europeană a GM de către producătorul auto francez, în urma rezolvării problemelor divergente, inclusiv a celor legate de costurile generate de pensii, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - vin, 03 mart. 2017, 09:10
PSA, aproape de achiziţionarea Opel de la General Motors - Reuters

Purtătorii de cuvânt ai PSA şi Opel au refuzat să comenteze informaţia.

Negocierile progresează iar Consiliul de Administraţie al PSA se va reuni înainte de anunţarea oficială a acordului, care ar putea avea loc luni, înaintea Salonului Auto de la Geneva, susţin sursele.

Acestea avertizează că încă nu s-au finalizat negocierile şi nu există garanţii că se va ajunge la un acord sau că acesta va fi aprobat de Consiliul de Administraţie al PSA.

‘Negocierile sunt într-un stadiu avansat, sunt motive să credem că se va ajunge la un acord’, a declarat o sursă apropiată de PSA, adăugând că şefii companiei se aşteaptă la economii de până la două miliarde de euro în urma finalizării tranzacţiei.

Şeful PSA, Carlos Tavares, a afirmat săptămâna trecută că preluarea integrală a Opel oferă oportunitatea creării unui lider european, care va avea vânzări anuale de peste cinci milioane de vehicule.

În timpul negocierilor au apărut dificultăţi legate de deficitul de zece miliarde de euro aferent planului de pensii al Opel, susţin sursele.

Statul francez deţine o participaţie de 14% în Peugeot şi are două locuri în Consiliul de Administraţie, în urma acordării unui pachet de asistenţă financiară de trei miliarde de euro, care a salvat acum trei ani compania de la faliment. De asemenea, grupul chinez Dongfeng deţine 14% din acţiunile producătorului auto francez.

Luna trecută, PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroën şi DS) a anunţat că explorează posibilitatea preluării Opel, care înregistrează de câţiva ani pierderi. Opel are 19.000 de angajaţi în Germania, din cei 38.000 de angajaţi pe plan global. Opel are fabrici şi în Austria, Ungaria, Polonia, Spania şi Marea Britanie, unde utilizează brandul Vauxhall.

Deja, PSA şi GM sunt implicate în câteva proiecte comune în Europa. GM şi PSA produc în comun SUV-uri şi minivan-uri, după tentativa de constituire a unei alianţe care a eşuat în 2013, în urma deciziei GM de a-şi vinde participaţia pe care o deţinea la grupul auto francez.

Combinarea grupului PSA cu Opel şi brandul său britanic Vauxhall ar crea al doilea mare producător auto din Europa, în urma grupului german Volkswagen, şi înaintea alianţei Renault-Nissan

Te-ar mai putea interesa și
SUA trimit noi ajutoare militare către Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari
SUA trimit noi ajutoare militare către Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari
Pentagonul a anunţat vineri că trimite un nou ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de 820 de milioane de dolari, format din rachete, obuze şi echipamente de apărare aeriană pentru a......
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Producătorul de autobuze Otokar a depus contestație în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice ...
Atenționare de călătorie în Bulgaria. Au intrat în vigoare noi prevederi privind taxele de drum
Atenționare de călătorie în Bulgaria. Au intrat în vigoare noi prevederi privind taxele de drum
În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia ...
Grecia acuză Turcia că numai în luna iunie i-a încălcat spațiul aerian de 760 de ori
Grecia acuză Turcia că numai în luna iunie i-a încălcat spațiul aerian de 760 de ori
Avioanele de luptă şi dronele Turciei au pătruns ilegal de 760 de ori luna trecută în spaţiul aerian al Greciei, a ...