PSA Peugeot-Citroen vrea să-şi reducă gama de modele de la 45 la 26

Cel mai mare constructor auto francez, PSA Peugeot Citroën, a dezvăluit luni noul său plan strategic, intitulat 'Back in the race', care prevede o repoziţionare a mărcilor sale, noi economii şi o consolidare pe plan internaţional, în speranţa revenirii pe profit, transmite AFP.
Economica.net - lun, 14 apr. 2014, 09:34
PSA Peugeot-Citroen vrea să-şi reducă gama de modele de la 45 la 26

Noul său director general, Carlos Tavares, fost director general adjunct la Renault, vorbeşte de o adevărată modificare de mentalitate. ‘Cultura profitului va fi punctul pe care ne vom concentra’, a promis Tavares, pentru care ‘cash-ul este rege’. Obiectivul lui Tavares este să ajungă la un flux de lichidităţi operaţional cel mai târziu în 2016, urmând ca între 2016 şi 2018 constructorul auto francez să ajungă la un flux de lichidităţi cumulat de două miliarde de euro.

În 2013, PSA Peugeot-Citroën a înregistrat pierderi nete de 2,3 miliarde de euro, după ce în 2012 a înregistrat pierderi record de cinci miliarde de euro. Aceste pierderi au determinat PSA să ceară ajutorul partenerului chinez Dongfeng, care ar urma să preia o participaţie de 14% din acţiunile PSA, la fel ca şi statul francez.

Pentru a reveni pe creştere, PSA se va baza pe mărcile existente, Peugeot şi Citroën, urmând să facă din gama DS a Citroën ‘o marcă premium aparte’. Aceasta din urmă ar urma să realizeze în 2020 aproximativ 60% din vânzările sale în afara Europei, cu un accent special pe China. De asemenea, Peugeot va rămâne o marcă generalistă, dar în zona superioară, în timp ce Citroën va fi mai abordabilă.

Repoziţionarea mărcilor va fi însoţită de o reorganizare a gamei de modele. Potrivit lui Carlos Tavares, numărul de modele va fi redus de la 45 în prezent la 38 în 2016 pentru a ajunge la 26 de modele până în 2020, iar vehiculele vor trebui să răspundă mai bine aşteptărilor clienţilor la nivel mondial.

De asemenea, PSA vrea să-şi întărească prezenţa pe regiunile în creştere. Grupul mizează mult pe piaţa chineză, unde cu ajutorul partenerului Dongfeng vrea să dezvolte marca locală Fengshen şi de asemenea să deschidă cea de a patra uzină de pe această piaţă. Pe pieţele din Rusia şi America Latină, unde PSA are deja uzine dar unde pierde bani, constructorul francez vrea să redevină profitabil în maxim trei ani graţie unei reduceri a numărului de modele vândute, o reducere a costurilor şi o mai bună integrare locală.

Te-ar mai putea interesa și
Târgul virtual de locuri de muncă „Angajatori de TOP” debuteză pe 27 septembrie cu peste 6000 de oferte
Târgul virtual de locuri de muncă „Angajatori de TOP” debuteză pe 27 septembrie cu peste 6000 de oferte
Compania de consultanță în domeniul resurselor umane Catalyst Solutions a anunțat luni startul târgului virtual de joburi "Angajatori de TOP" ediția toamnă 2021, care se va desfășura pe......
Centura București: Două oferte pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a sectorului nordic – secretar de stat
Centura București: Două oferte pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a sectorului nordic – secretar de ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit două oferte la licitația pentru proiectarea ...
Asociația practicienilor în insolvență și-a ales conducerea pentru un nou mandat de patru ani
Asociația practicienilor în insolvență și-a ales conducerea pentru un nou mandat de patru ani
Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) a anunțat luni că în urma alegerilor organizate ...
Ministrul Muncii: Primăriile vor avea rolul esenţial în acordarea sprijinului pentru consumatorii vulnerabili
Ministrul Muncii: Primăriile vor avea rolul esenţial în acordarea sprijinului pentru consumatorii vulnerabili
Primăriile vor avea rolul cel mai important în acordarea sprijinului pentru consumatorii vulnerabili, potrivit normelor ...