PSD cere suspendarea lui Apostu

PSD îi solicită prefectului de Cluj începerea acţiunilor de suspendare din funcţie a primarului Sorin Apostu, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu.
Economica.net - joi, 17 nov. 2011, 11:07

Olguţa Vasilescu a afirmat că arestarea lui Apostu pentru fapte de corupţie dovedeşte că PDL este „partidul primarilor corupţi”.

„PDL se poate lăuda că a produs cea mai mare cantitate de primari corupţi către DNA”, a declarat Vasilescu, citată de Mediafax.

Ea a spus că, după arestarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, arestarea primarului oraşului Cluj-Napoca ridică semne de întrebare cu privire la ceea ce se întâmplă în „parohia” premierului Emil Boc.

Marţi, reprezentanţii USL Cluj i-au cerut lui Sorin Apostu să demisioneze din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, în semn de respect pentru cetăţeni.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, în noaptea de 10/11 noiembrie, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar, fiind audiată aproximativ cinci ore de către procurorii anticorupţie.

În acest dosar sunt învinuiţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), care fusese reţinut şi el, şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu, a fost suspendat din partid după ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventivă, anunţa, vineri, conducerea filialei judeţene Cluj a PDL, care arăta că Apostu a contribuit, de-a lungul anilor, la consolidarea filialei.

Luni, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că, prin decizia Colegiului Director, Sorin Apostu şi Radu Bica (vicepreşedintele CJ Cluj) au fost excluşi din partid.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...