Putin îşi mobilizează electoral organizaţia de copii şi tineret

Mişcarea de tineret pro-Putin Naşi (Ai Noştri, n.a.) a anunţat miercuri că va mobiliza până la 15.000 de militanţi în centrul Moscovei, în cursul alegerilor legislative, cu scopul de a "neutraliza" orice acţiune vizând contestarea scrutinului.
Economica.net - joi, 01 dec. 2011, 08:57

„Potrivit informaţiilor noastre, în aceste zile, la Moscova vor sosi, (agenţi) provocatori”, anunţă această formaţiune, într-un comunicat citat de Mediafax.

„Pe 4, 5 şi 6 decembrie, în timpul alegerilor legislative, militanţi ai mişcării vor mobiliza la un miting, la Moscova, până la 15.000 de tineri”, adaugă Naşi, formaţiune a cărei nume – „Ai Noştri”, desemnând o opoziţie faţă de un inamic neprecizat – trimite la terminologia utilizată pe timp de război în epoca sovietică, în continuare răspândită în Rusia, sau chiar, spun unii comentatori vest-europeni, la mişcările de tineret naziste din perioada lui Hitler.

„Dacă încearcă să se dedea la provocări, aceşti indivizi (…) vor fi neutralizaţi”, avertizează gruparea.

Reprezentanţii mişcării precizează că un miting va fi organizat a doua zi după alegeri, în Piaţa Manejului, situată alături de Piaţa Roşie, lângă zidurile Kremlinului, pentru a para orice „provocare” din partea unor formaţiuni radicale de opoziţie, ca Solidarnost, care au lansat un apel la boicotarea alegerilor.

„Naşi nu va permite ca susţinerea faţă de Patidul Rusia Unită (condus de Vladimir Putin) şi voturile care-i vor fi acordate să fie puse la îndoială”, mai afirmă mişcarea de tineret pro-Kremlin.

Aproximativ 110 milioane de alegători sunt chemaţi să îi desemneze duminică, pe 4 decembrie, pe cei 450 de deputaţi ai Dumei de Stat (Camera inferioară), în cadrul unor alegeri care ar urma să menţină poziţia dominantă a Partidului Rusia Unită, dar fără să-i permită, potrivit sondajelor, să mai păstreze majoritatea constituţională de două treimi, de care dispune în actuala legislatură.

Poliţia din Moscova a anunţat că 50.000 de membri ai forţelor de ordine vor fi mobilizaţi în capitala rusă.

Te-ar mai putea interesa și
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul speculaţiilor că minele din întreaga lume vor avea probleme în a......
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...