Qatarul va angaja o firmă elveţiană pentru a intenta o acţiune împotriva „blocadei”

Un responsabil de la Doha a afirmat miercuri că ţara sa intenţionează să recurgă la un cabinet de avocatură elveţian pentru a cere plata prejudiciilor cauzate de blocada impusă Qatarului de vecinii săi de la Golful Persic care îl acuză că 'sprijină terorismul', scrie AFP.
Economica.net - joi, 29 iun. 2017, 08:38
Qatarul va angaja o firmă elveţiană pentru a intenta o acţiune împotriva

Preşedintele Comitetului naţional pentru drepturile omului din Qatar (NHRC), Ali ben Smaikh al-Marri, a informat într-o conferinţă de presă că ţara sa urmează să intenteze o acţiune în justiţie împotriva vecinilor săi din Golf, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Bahrainul.

La 5 iunie, aceste trei ţări de la Golf, precum şi Egiptul au întrerupt relaţiile diplomatice cu Doha şi au impus sancţiuni economice Qatarului acuzat că sprijină grupări ‘teroriste’ şi că se apropie de Iranul şiit, rival regatului saudit sunnit.

‘Pentru a demara procedura judiciară, ne vom coordona cu cei care sunt afectaţi de sancţiuni’, a spus al-Marri, adăugând că cele trei ţări vecine de la Golf trebuie ‘să îi despăgubească pe cei care sunt afectaţi’.

Potrivit acestuia, ‘vor fi intentate acţiuni în faţa unor tribunale din cele trei ţări de la Golf şi în faţa unor tribunale având jurisdicţie internaţională, în Europa’.

Numeroşi locuitori ai Qatarului dispun de proprietăţi şi administrează afaceri în cele trei ţări de la Golf.

Ali ben Smaikh al-Marri a refuzat să dezvăluie numele cabinetului elveţian la care va recurge Qatarul, indicând că va fi dat publicităţii un comunicat în viitorul apropiat.

Qatarul a cerut dovezi în legătură cu acuzaţiile de susţinere a ‘terorismului’ formulate de cei trei vecini şi de Egipt. Cei patru adversari ai Qatarului au lansat un ultimatum de 10 zile autorităţilor de la Doha pentru a îndeplini o listă cu 13 cerinţe care le-a fost înmânată la 22 iunie de Kuweit.

Doha a afirmat sâmbătă că aceste cereri, printre care închiderea postului internaţional Al Jazeera, reducerea relaţiilor diplomatice cu Iranul sau închiderea imediată a bazei militare turce din Qatar, ‘nu sunt rezonabile’.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...