1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Qoros 3, prima maşină chinezească făcută cu nemţi. Cum arată şi cât costă

Constructorii chinezi vor să atace segmentul lui Opel Astra sau VW Golf din Europa, cu o maşină concepută şi realizată de occidentali. Şi cu piese occidentale.

11 mar, 2013 | ECONOMICA.net

Pentru a face prima lor maşină, chinezii au recrutat ingineri de la Volkswagen, BMW, Volvo, Audi sau Mercedes. Creatorii mărcii Qoros lucrează, de asemenea, cu furnizorii de top din industria auto, ca Bosch, Continental, Magna, Getrag sau Valeo.

“Am dezvoltat o maşină nemţească, la nivel de stil şi calitate. Nu este un Mercedes sau un BMW, dar este un produs bun”, a declarat pentru presa franceză Volker Steinwasche, vicepreşedinte al noului producător chinezi Qoros, care a prezentat la ediţia din acest an a salonului de la Geneva prima sa maşină, Qoros 3.

Berlina chinezilor a suprins iniţial vizitatorii expoziţiei auto, dat fiind că maşina este peste aşteptările pe care le ai de la producătorii chinezi de maşini obişnuite. Finisajele de calitate, interiorul spaţios, ecranul tactil cu funcţii hi-tech au însă un preţ. Maşina ar urma să fie vândută la “sub 20.000 de euro” (o referinţă destul de înaltă pentru maşinile chinezeşti) şi se adresează clienţilor din Europa ai Opel Astra, VW Golf sau Toyota Corolla. Oficialii producătorului chinez spun că oferă, la preţuri similare cu modelele compacte vândute în Europa, un confort sporit, mai mult lux şi mai multă electronică.

În varianta sedan, Qoros 3 se va adresa preponderent pieţelor chineză şi est-europeană dar producătorul va lansa şi o versiune break, destinată vestului continentului. Maşina, care se fabrică într-o uzină de lângă Shanghai, va fi lansată în al doilea semestru al anului, în China. Va ajunge pe piaţa europeană un an mai târziu.

Pe lângă oamenii şi echipamentele din Occident, trebuie spus că maşina a fost desenată în Germania, la Munchen, în fieful BM, iar şeful designerilor a fost chiar Gert Volker Hildebrand, creatorul Mini-ului din vremurile noastre.

Marca Qoros a luat fiinta in 2007 in urma unei asocieri dintre Chery Automobile (cel mai mare producator auto privat din China) si grupul industrial Israel Corporation.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO