1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Rabla 2014: Persoanele juridice şi instituţiile publice pot cumpăra 196 de maşini într-o nouă etapă

Persoanele juridice şi instituţiile publice pot achiziţiona alte 196 autovehicule în cadrul programului Rabla 2014, după ce Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a acceptat 81 de dosare în acest sens, într-o nouă etapă a programului.

25 sep, 2014 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al AFM remis, joi, AGERPRES, în urma unei noi etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul 'Rabla 2014', au fost analizate 179 dosare depuse, din care 81 au fost acceptate pentru 196 autovehicule şi 98 dosare au fost respinse.

'De asemenea, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate şi 15 contestaţii pentru 27 autovehicule', se precizează în comunicatul citat.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producătorii/ dealerii auto care au fost validaţi în Programul 'Rabla 2014' iar cei care au fost respinşi pot depune contestaţii începând de vineri, 26 septembrie, în termen de cinci zile.

Ultima zi de depunere a dosarelor în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional este 30 septembrie 2014.

Prin Programul 'Rabla', Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice şi instituţiile publice.

În cele şase etape anterioare de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul 'Rabla 2014' au fost analizate în total 1.807 dosare dintre care 673 de dosare au fost acceptate pentru 2.310 autovehicule şi 1.134 dosare au fost respinse.

Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g / km sau achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La achiziţionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO