RADIOCOM a câştigat trei multiplexuri de televiziune digitală. RCS&RDS a pierdut licitaţia

În urma licitaţiei ANCOM pentru acordarea multiplexurilor de televiziune digitală DVB T2 au fost adjudecate trei multiplexuri de către RADIOCOM contra sumei de 1.020.002 euro. 
Economica.net - mar, 10 iun. 2014, 09:46
RADIOCOM a câştigat trei multiplexuri de televiziune digitală. RCS&RDS a pierdut licitaţia

Unul dintre cele trei multiplexuri este cel acordat condiţionat free to air care va transmite gratuit pentru utilizatori canalele televiziunii publice şi alte canale naţionale. În urma licitaţiei au mai rămas două multiplexuri care urmează să fie licitate în toamnă.

Taxa de licenţă trebuie achitată în 90 zile calendaristice după care ANCOM va acorda Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii licenţele de utilizare licenţele de utilizare a multiplexelor UHF şi cel free to air.

Licenţele vor fi acordate pe o perioadă de zece ani începând cu 17 iunie 2015, când România va trece de la televiziunea analogică la digitală.

Caietul de sarcini a fost achiziţionat de şapte companii, 2K Telecom, Ericsson Communications, RCS&RDS, RADIOCOM, PRO TV SA, Antena Group şi MEDIASAT. La licitaţie au participat doar RCS&RDS şi RADIOCOM. 

Prin intermediul multiplexului free to air, RADIOCOM va avea obligaţia de transmitere în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii a posturilor publice şi private şi va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90 % din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016.

Pentru celelalte multiplexe adjudecate RADIOCOM va avea obligaţia ca până la 1 mai 2017 să pună în funcţiune cel puţin 36 de emiţătoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor multiplexuri.

Potrivit reprezentanţilor ANCOM, RADIOCOM va putea transmite cumulat prin intermediul celor trei multiplexuri între 45 şi 51 de canale digitale în format standard definiţion sau doar 13 – 14 canale în format high definition. 

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...