1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

News

Radu Mazăre a fost eliberat

Înalta Curte a respins cererea de arestare pentru 30 de zile.

18 mar, 2015 | RomaniaTV.net

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea DNA de arestare preventivă a primarului din Constanţa, Radu Mazăre, urmând ca acesta să fie cercetat de procurori în stare de libertate, într-un dosar în care este acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu, scrie <a href="http://www.agerpres.ro/" rel="nofollow" target="_blank"><strong>Agerpres</strong></a>.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul omului de afaceri Sorin Strutinsky, însă acesta este arestat preventiv într-un alt dosar.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

'Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi instituţia publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei - cca 335 milioane de euro', precizează DNA.

Potrivit sursei citate, în perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constanţei a participat la încheierea a 12 contracte între primărie şi societatea controlată de el şi de celălalt inculpat, în valoare totală de peste 6 milioane lei.

'În perioada noiembrie 2008-2012, Mazăre a semnat 13 contracte, acorduri cadru şi contracte subsecvente încheiate între primărie şi o societate la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achiziţia unor servicii artistice desfăşurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de pază a bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa, serviciul de protecţie a funcţionarilor Primăriei Municipiului Constanţa aflaţi în exerciţiul funcţiunii în perioada 15 februarie 2009-15 februarie 2012, etc', arată DNA.

Procurorii au constatat că, în ambele cazuri, au fost obţinute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla şi cu care Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani, înainte de comiterea faptei, cât şi pentru Sorin Strutinsky.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO