Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a redus dobânzile la creditele acordate imediat

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a redus cu peste un punct procentual dobânzile la creditele în sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ, cu ipotecă, acordate imediat (anticipat sau intermediar), a anunţat marţi banca.
Economica.net - mar, 31 mart. 2015, 10:52
Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a redus dobânzile la creditele acordate imediat

Astfel, în primii maximum cinci ani, la creditele în lei pentru domeniul locativ, cu ipotecă, dobânda este fixă, între 4,5% şi 5,75% pe an, în funcţie de valoarea avansului (între 0% şi 40%). După această perioadă, clienţilor li se asigură o dobândă fixă de 4,5% pe an, pentru toată perioada rămasă a creditului (aproximativ 8 – 9 ani sau mai mult în funcţie de tarif), scrie Agerpres.

Banca acordă credite în sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ (achiziţie, construcţie, modernizare), cu dobânzi fixe în lei, începând de la 4,5%, în funcţie de avans, şi ia în calcul veniturile a trei codebitori.

În perioada aprilie – septembrie 2015 banca a anunţat că anulează comisionul de analiză a dosarului de credit (standard 1.400 lei) pentru cei care contractează credite imediate pentru locuinţă (ofertă valabilă pentru creditele anticipate sau intermediare cu ipotecă).

‘Dobânzile fixe, costurile finale mici, ratele lunare predictibile fac din creditele în sistemul de economisire-creditare unele dintre cele mai atractive produse de creditare în lei de pe piaţă. Cel mai adesea lucrările de construcţie şi renovare încep primăvara. În fiecare an am constat o creştere a numărului de solicitări de finanţare pentru astfel de proiecte. Acum, prin reducerea dobânzilor şi relaxarea condiţiilor de acordare la creditele cu ipotecă, mai multe familii au posibilitatea să-şi realizeze proiectele locative’, a spus Aurelia Cionga, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Spre exemplu, dacă o persoană are nevoie de 70.000 lei pentru a finaliza o construcţie poate lua un credit cu ipotecă, cu avans 20% şi va rambursa o perioadă de aproximativ 4 ani şi jumătate o rată lunară de 572 lei, la o dobândă fixă de 4,99%. După această perioadă, dobânda se va reduce automat la 4,5% fixă, iar rata lunară scade la 490 lei, achitată timp de aproximativ 8 ani. După aproximativ 12 ani şi jumătate, clientul va achita un total de aproximativ 78.805 lei (DAE 5,25%).

Dacă o persoană doreşte să cumpere sau să construiască un imobil şi are nevoie de 150.000 lei, poate contracta un credit cu ipotecă, cu avans 20%, şi va achita o perioadă de aproximativ 4 ani şi jumătate o rată lunară de 1.224 lei, la o dobândă fixă de 4,99%. După această perioadă, dobânda se va reduce automat la 4,5% fixă, iar rata lunară scade la 1.050 lei, achitată timp de aproximativ 8 ani. După aproximativ 12 ani şi jumătate, clientul va achita un total de aproximativ 167.742 lei (DAE 5,61%).

Cetăţenii care îşi planifică din timp lucrările de îmbunătăţire a locuinţei, pot semna un contract de economisire-creditare. După ce economisesc în medie 3-5 ani prin produsul clasic de economisire-creditare, ei au posibilitatea să acceseze un credit cu dobândă fixă la lei, de4,5% pe an, în funcţie de produsul ales. În perioada de economisire, clientul primeşte o primă de stat de 25% din suma economisită într-un an, în limita a 250 euro, plus dobânda oferită de bancă de 1,5% pe an.

Creditele acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe sunt folosite atât pentru cumpărare, construcţie, modernizare a locuinţei, cât şi pentru refinanţarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...