Raport PwC: Peste o treime dintre fondurile speculative tradiţionale investesc, în prezent, în active digitale

Peste o treime (38%) dintre fondurile speculative tradiţionale investesc, în prezent, în active digitale, aproape dublu faţă de anul anterior, arată raportul Global Crypto Hedge Fund Report 2022, realizat de PwC, împreună cu Asociaţia pentru Gestionarea Investiţiilor Alternative (AIMA) şi Elwood Asset Management, parte din CoinShares.
AGERPRES - vin, 19 aug. 2022, 10:58
Raport PwC: Peste o treime dintre fondurile speculative tradiţionale investesc, în prezent, în active digitale

Potrivit sursei citate, numărul fondurilor speculative specializate în criptomonede a accelerat şi a depăşit 300, la nivel global, scrie Agerpres.

Raportul de specialitate relevă faptul că 57% dintre aceste fonduri au mai puţin de 1% din totalul activelor gestionate (AuM), iar pentru 20% activele digitale reprezintă între 5% şi 50% din AuM. De asemenea, două treimi dintre fondurile care investesc în prezent în active digitale intenţionează să aloce mai mult capital în această clasă de active până la sfârşitul anului 2022.

Valoarea totală a activelor gestionate de fondurile speculative de cripto se situa la 4,1 miliarde de dolari, în 2021, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, arată datele incluse în raportul PwC.

Conform documentului, cele mai multe fonduri speculative au tranzacţionat Bitcoin ‘BTC’ (86%), urmat de Ethereum ‘ETH’ (81%), Solana ‘SOL’ (56%), Polkadot ‘DOT’ (53%), Terra ‘LUNA’ (49%) şi Avalanche ‘AVAX’ (47%).

„(…) în ciuda volatilităţii cripto, randamentul continuă să fie ridicat, situându-se la plus 63,4% în 2021, faţă de plus 127,55% în 2020. Incertitudinea în materie de reglementare este un aspect esenţial pentru fondurile speculative, indiferent dacă investesc sau nu în prezent în active digitale. Lipsa de claritate a reglementărilor şi a regimului fiscal a fost citată ca principala provocare de 89% dintre managerii de fonduri speculative care investesc în prezent în active digitale, iar pentru managerii care nu investesc în prezent în cripto, incertitudinea reglementărilor s-a clasat ca principal obstacol (83%)”, se menţionează în raportul de specialitate.

În acest context, managerii fondurilor speculative indică o serie de domenii care au nevoie de îmbunătăţiri pentru adoptarea activelor digitale, în frunte cu auditul şi contabilitatea, gestionarea riscurilor şi conformitatea, capacitatea de a utiliza activele digitale ca garanţie şi administrarea fondurilor.

Datele cuprinse în cercetarea PwC provin din informaţiile colectate în primul trimestru din 2022 pe un eşantion de 77 de manageri de fonduri speculative şi specializate în criptomonede.

PwC este o reţea de firme prezentă în 155 de ţări cu mai mult de 327.000 de profesionişti ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

AIMA este reprezentantul global al industriei de investiţii alternative, cu aproximativ 2.100 de membri corporativi din peste 60 de ţări. Administratorii de fonduri membri ai AIMA gestionează în mod colectiv peste 2,5 miliarde de dolari în fonduri de hedging şi active de credit privat.

CoinShares este cea mai mare firmă de investiţii în active digitale din Europa, care gestionează miliarde de active în numele unei baze globale de clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Huawei integrează Strava pe dispozitivele din gama Wearables
Huawei integrează Strava pe dispozitivele din gama Wearables
Huawei Consumer Business Group anunță posibilitatea de integrare a datelor din aplicația Health în Strava. Orice deținător al unui dispozitiv Huawei din gama Wearables își poate exporta acum......
Cum crește factura la energie într-un ansamblu de birouri din București: plată în avans, la preț spot la furnizorul de ultimă instanță, garanții pe două luni
Cum crește factura la energie într-un ansamblu de birouri din București: plată în avans, la preț spot la furnizorul ...
Directorul general al Sema Parc, care administrează mai multe spații de birouri din București, pe fosta platformă industrială ...
E.ON Energie România a anunţat că emite la timp facturile pe septembrie
E.ON Energie România a anunţat că emite la timp facturile pe septembrie
E.ON Energie România a anunţat joi că procesul de facturare se derulează normal, fără întârzieri cauzate de schimbările ...
Ciolacu: Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR
Ciolacu: Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că nu crede că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile ...