1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Raport PwC: Sectorul imobiliar are cei mai puţini angajaţi cu abilităţi digitale, în comparaţie cu restul domeniilor

Sectorul imobiliar pare a fi în urmă atunci când vine vorba despre atragerea forţei de muncă cu abilităţi digitale, cu 43% dintre executivi care şi-au redefinit strategia de resurse umane, astfel încât să poată angaja astfel de talente, faţă de media de 60% în toate domeniile economice, reiese din concluziile raportului global CEO Survey, realizat de PwC, ajuns la cea de-a 21-a ediţie.

13 aug, 2018 | Agerpres

Pe de altă parte, conform datelor, doar 17% dintre executivii din domeniul imobiliar consideră ameninţările cibernetice drept un real pericol pentru perspectivele de creştere ale afacerilor, comparativ cu 40% din totalul celor intervievaţi din toate sectoarele economice. Totodată, 10% dintre decidenţii din acest sector văd în rapiditatea cu care evoluează tehnologia o ameninţare la adresa propriilor organizaţii, comparativ cu 38% din totalul executivilor care au luat parte la acest sondaj.

Potrivit sursei citate, 20% dintre directorii generali din imobiliare spun că au înţeles pe deplin cum robotica şi inteligenţa artificială pot îmbunătăţi serviciile pentru clienţi, comparativ cu 47% dintre executivii activi în toate sectoarele.

La nivelul resurselor umane, raportul PwC relevă faptul că sectorul imobiliar a rămas cel mai în urmă în privinţa atragerea forţei de muncă cu abilităţi digitale. Astfel, 43% dintre executivii din sectorul imobiliar, comparativ cu 60% per total, şi-au redefinit strategia de resurse umane, cu scopul de a angaja personal cu asemenea abilităţi.

PwC a realizat 1.293 de interviuri cu directori generali din 85 de ţări, în perioada august - noiembrie 2017. Eşantionul este ponderat cu mărimea PIB-ului fiecărei ţări, pentru a ne asigura că părerile directorilor generali sunt corect reprezentate în toate ţările importante. Un procentaj de 11% dintre interviuri s-au desfăşurat telefonic, 77% online, şi 12% prin poştă sau faţă în faţă.

În plus, 40% dintre companii au venituri de peste un miliard de dolari sau mai mult, 35% au venituri între 100 de milioane de dolari şi un miliard, 20% au venituri de până la 100 de milioane de dolari, iar 56% dintre companii sunt private.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO